Inici Llibres escanejats Llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 5/Ecos” en PDF

Llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 5/Ecos” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de la família de Josep Maria Rodés, de Ferran Labraña i de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, compartim en format PDF el llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 5/Regió dels Ecos”, que va ser publicat al 1982.

Descarregar PDF

En Josep Maria i Ferran van iniciar el 24/09/1970 l’ambiciós projecte de publicar els llibres “Roques, parets i agulles de Montserrat”, i això els va suposar 11 anys d’intens treball. El primer volum relatiu a la regió d’Agulles el van publicar al 1972, i el darrer no va aparèixer fins al 1982. Aquest darrer volum el van dedicar a Ecos, la regió on històricament l’escalada havia estat menys desenvolupada, degut en bona mesura al seu difícil accés.

Com a curiositat, el nom de la regió dels Ecos prové de l’eco que fan les seves parets. De fet, és conegut que a principis del segle XX era força comú que els guies que acompanyaven als turistes al cim de Sant Jeroni, duien una carabina i la disparaven per escoltar l’eco que es produïa al rebotar el so contra les parets del davant.

Una vegada ja publicats els 5 llibres de “Roques, parets i agulles”, en Josep Maria Rodés es va animar a crear la seva pròpia editorial. Al 1985 va fundar sRoc (en al·lusió a Sant Roc) on va publicar diversos llibres com “El primer de la cordada” (Roger Frison-Roche), “Escaladas en el Parque Nacional de Ordesa” (Santi Llop) i “Escalades al Montsec – Montrebei ” (Antonio G. Picazo). En Josep Maria va morir per malaltia al 1988, i des del 2004 al Centre Excursionista de Gràcia hi ha un cicle de muntanya que porta el seu nom.

Ferran Labraña i Josep Maria Rodés
Ferran Labraña i Josep Maria Rodés
Maria Rosa Cama i Josep M. Rodés a Sant Pau Vell (1967)
Maria Rosa Cama i Josep M. Rodés a Sant Pau Vell (1967)

Les vies incloses al llibre són les següents:

Enllaç Zona Roca Via

Aprofito per agrair la col·laboració de Maria Rosa Cama, Ferran Labraña, Núria Mañé, Martí Puig, Pau Tomé i Jordi López Camps. Un agraïment molt especial pel Joan Prunera, que s’ha encarregat de la digitalització del llibre. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar