Inici EscaladesTarragona Aresta GER al Roc de Ponent

Aresta GER al Roc de Ponent

per admin

L’aresta GER al Roc de Ponent va ser oberta l’any 1972 per Toset i Blanchart, membres del GER (Grup d’Escalada en Roca) de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus. La secció G.E.R. va ser creada l’any 1971 i actualment ha passat a denominar-se G.E.A.M.(Grup d’Escalada i Alta Muntanya)

L’aresta GER és una escalada en granit, pràcticament desequipada, i que és un terreny de joc ideal per practicar l’autoprotecció. La via finalitza al cim del Roc de Ponent, on hi ha una gran creu i és un fantàstic mirador de la zona.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  L’escalada en aquesta zona està regulada, informar-se abans d’anar-hi.

Aproximació:  Des del Monestir de Poblet prenem la T-700 direcció Prades, i al km 6.5 girem a l’esquerra per una pista asfaltada (a l’inici hi ha una creu) cap a la Vall de Castellfollit. Passem de llarg l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella, i aparquem una mica més enllà d’una barraca de pedra (enllaç a Google Maps), des d’on ja veiem el Roc de Ponent.

Seguim un sender marcat com a Itinerari Geològic i arribem al llit del riu, el creuem i remuntem una tartera per la dreta. Un cop arribem a la paret, trobem el nom “GER” picat a peu de via.

Material:  10 cintes, bagues llargues per arbres, tascons i opcionalment friends fins al Cam #2

Descens:  Arribem fins al cim i després seguim la carena en direcció nord fins que a la dreta trobem una canal que ens porta a la tartera. Baixem per la tartera i desfem el camí d’aproximació.

Cordada:  Ricard Rofes, Albert Matthews, Jordi Ceballos

També et pot interessar