Inici Llibres escanejats Llibre “L’ ús de la corda” en PDF

Llibre “L’ ús de la corda” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de l’Arxiu Bibliogràfic Excursionista (ABE) de l’UEC de Barcelona, compartim en format PDF el llibre “L’ús de la corda”, que va ser publicat l’any 1935 i el seu preu era de 2 pessetes.

Llibre "L'ús de la corda"

Descarregar PDF

Aquest llibre és una traducció al català d’un llibret de la Secció Bavaresa del Club Alpí Alemany, la traducció va ser a càrrec de Francesc X. Riu, i va ser revisat per Josep Romeu de l’UEC.

El contingut s’ha de prendre amb moltíssimes reserves des d’un punt de vista tècnic, però és ben interessant a nivell històric, ja que descriu perfectament la tècnica i material al 1935.

A mode d’exemple, algunes curiositats interessants:

  • La llargària usual de les cordes era de 20 a 25 metres, i en rocam difícil les portaven de 30 a 40 metres.  Les cordes usualment eren de 12 mil·límetres de diàmetre.
  • Afirmen que no existeix cap corda que resisteixi una caiguda de 7 a 15 metres, totes es trenquen. Per tant, aconsellen fer els llargs molt curts i sobretot no exposar-se mai a la possibilitat d’una caiguda.
  • Expliquen amb tot luxe de detalls com es fa l’assegurança a l’espatlla, així com el descens Dülfer i variants (que totes tenen pinta de ser força doloroses…)

Aprofito per agrair la col·laboració de Martí Puig del CET (Centre Excursionista de Terrassa) que m’ha proporcionat el llibre, i Pau Farré per part de l’UEC (Unió Excursionista de Catalunya).

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar