Inici Llibres escanejats Llibre “Escaladas en La Noguera” en PDF

Llibre “Escaladas en La Noguera” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de Jordi Marmolejo i Joan Escuer, compartim en format PDF el llibre “Escaladas en La Noguera”, que va ser publicat l’any 1997 per Editorial PRAMES.

Escaladas en La Noguera

Descarregar PDF

 

Joan Escuer i Jordi Marmolejo
Joan Escuer i Jordi Marmolejo

Als anys 50 es van obrir les primeres vies a Camarasa i Santllors però, fins a l’aparició d’aquesta guia (1997), era una escola d’escalada principalment pels locals de la zona, poques vegades s’hi veien escaladors de fora. Al 1975, en Joan E. Farreny i Jordi Vidal van publicar el treball “Guia d’escalades a Camarasa, Santa Linya i Terradets”, on feien una primera recopilació de vies de la zona, però ja estava molt desfasat.

A part del boca-orella, els escaladors s’assabentaven de les noves vies consultant els llibres de piades del bar Sport de Sant Llorenç de Montgai, on amb el pas dels anys s’hi van anar acumulant una pila de ressenyes. Aquest bar va tancar fa uns anys, i llavors els llibres de piades els van portar al bar ‘El Mirador del Llac’, on encara els podem consultar actualment.

A principis dels anys 90, en Joan Escuer i Jordi Marmolejo compartien la motivació per fer una bona guia actualitzada que inclogués totes les vies de Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i el Mont-roig. El Joan portava temps fent croquis de diferents parets i agulles, i el Jordi en aquella època escalava molt per Santllors, així que van decidir unir esforços. Tot i això, encara van necessitar uns 5 anys per metòdicament acabar de recopilar la informació que els mancava i donar-li forma, fins que al 1997 van publicar aquesta guia.

Adjuntem també la fe d’errates:

Pàgina Errata

Aprofito per agrair la col·laboració de Jordi Marmolejo i Joan Escuer, que han tingut la gentilesa de fer-me arribar un exemplar del llibre per escanejar-lo.

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar