Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Aresta de Roca Petanta (Sant Llorenç)

Aresta de Roca Petanta (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta de Roca Petanta va ser oberta l’any 1993 pel Joan Armengol en solitari, és una única tirada i actualment es troba reequipada amb parabolts. Realment la visita val molt la pena, Roca Petanta és una agulla ben espectacular i amb un interessant enigma pendent d’aclarir!  Es important explicar que als darrers metres el Joan Armengol va quedar sorprès al trobar-se de sobte uns antics burins, que són de la via oberta l’any 1955 per Andreu Sorolla, Miquel López i Josep Alaix, però el Joan no va aconseguir aclarir on començava aquella via.

Es tracta d’un bon enigma, ja que fent la via de l’Armengol et trobes aquells burins al darrer ressalt, en un lloc molt penjat, i no hem aconseguit parlar amb ningú que recordés l’itinerari exacte de la via original. Despenjant-nos uns metres, hem pogut confirmar que hi ha un parell de burins que venen pel vessant est, però per manca de temps no hem pogut seguir la pista més avall. Caldria rapelar seguint exactament la línia dels antics burins, a veure si s’aclareix alguna cosa. En una futura visita intentarem investigar-ho…

Després de la tirada de l’Armengol, podem rapelar des d’una bona instal·lació amb parabolts, o podem resseguir tota l’aresta en direcció a la Cova del Drac, un recorregut del tot recomanable on cal superar diversos ressalts ben interessants. Aquest tram ofereix diferents variants, algunes clarament més complicades que d’altres, així que caldrà tenir una certa intuïció o, si no ho veiem clar, recular i triar un camí alternatiu.

Orientació

Sud

Regulacions

L’escalada a Sant Llorenç està regulada, consultar la web del Parc

Aproximació

Aparquem a Can Garrigosa o Can Pèlecs, i fem el bonic camí del Morralet de la Mare de Déu. Poc abans d’arribar a l’alçada de Roca Petanta, prenem un trencall a l’esquerra i pugem per una canal arbrada. Recomanable fer una ullada al plànol del Parc si no coneixem la zona.

Material

Si només fem la primera tirada fins al cim de Roca Petanta, és suficient amb 16 cintes i estreps. Per l’aresta sencera ens seran útils friends fins al Camalot #3 i una baga llarga.

Descens

Si només fem la primera tirada, podem fer un ràpel d’uns 40 metres, que ens deixarà a peu de via i només haurem de desfer el camí d’aproximació. En canvi, si fem l’aresta sencera arribarem a la Cova del Drac.

Cordada

Christian Ruiz, Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Copitos de Roca
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar