Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Negrona a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

Negrona a la Punta d’en Serreta (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Negrona va ser oberta als anys 70-80 per Francesc Sorolla (fill d’Andreu Sorolla). Es una xemeneia espectacular que per algun motiu havia quedat en l’oblit fins que recentment diverses cordades l’han repetit.  Es una xemeneia que intimida força des del peu de via, però tot és posar-s’hi i anant amb un joc de friends fins al #5 no és exposada (reservar el #5 pel tram de dalt). 

A nivell d’equipament hi trobem 1 pitó amb filferro al tram inicial de V+, més amunt un burí amb xapa, després un burí sense xapa i finalment 2 burins a una reunió opcional que és millor passar de llarg. Hem fet reunió a un arbre, i des d’allà només resta una grimpada fàcil per sortir al cim. Roca a controlar als primers metres, però més amunt és excel·lent.

Amb aquesta via hem acabat la col·lecció de les vies Negrona:

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem al Carrer Granera de Matadepera (enllaç a Google Maps), on prenem el corriol que puja per la Canal de les Bruixes. Passem pel costat del Bolet de Can Pobla i anem a la dreta vorejant la Punta d’en Serreta. Pugem canal amunt i de seguida veiem la xemeneia per on transcorre la Negrona. 

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #5 i una xapa recuperable

Descens

Caminant a l’esquerra

Cordada

Sergi Villar i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar