Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Free light al Gorro Frigi (Montserrat)

Free light al Gorro Frigi (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Free light va ser equipada al maig de 1986 per Agustí Cardona, i ell mateix la va reequipar amb parabolts al 2012. Es una via interessant, amb bona roca, escalada mantinguda i amb certa distància entre assegurances, el que li atorga un cert caràcter que manca a moltes altres vies de Gorros.

La primera xapa està força amunt, però uns metres abans podem posar un Totem groc a caldo. L’inici del segon llarg creiem que més aviat ronda el 6b. Per cert, al segon llarg és fàcil despistar-se amb La Bella Easo que la creua.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni i arribem al Gorro Frigi. Pugem arran del vessant est del Gorro, passem per sota de la Opera Prima (parabolts d’un tènue color groc), la següent a l’esquerra és La Bella Easo (primera xapa ben amunt) i després ja arribem a la Free Light.

Material

9 cintes i un Totem groc (per protegir el tram fins al primer parabolt)

Descens

Baixem per la normal (vessant sud) en 2 ràpels (25+20). Seguim baixant entre els arbustos fins arribar a la canal entre la Magdalena Superior i el Gorro Frigi. Remuntem al coll i baixem per la canal fins arribar de nou al camí de Sant Jeroni.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar