Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Negrona al Cap de Faraó (Sant Llorenç)

Negrona al Cap de Faraó (Sant Llorenç)

per admin

La Negrona va ser oberta el 6/1/1973 per Enric Renom i Francesc Sorolla (fill d’Andreu Sorolla), i és una variant de sortida de la Tutankamon que ja havia estat oberta al 1962. Ens ha semblat una via molt ben trobada i del tot lògica, ja que va a cercar el cridaner encastament del Cap de Faraó. La via té bon ambient i la roca és la típica de la regió (a controlar a les tirades de baix i excel·lent al final). A la tirada d’A2 hi ha algun pitó vell, i la darrera tirada està neta (molt recomanable portar un Camalot #5). La via ha estat alliberada amb un grau de 7a.

Per a més informació de les vies del Cap de Faraó podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada, s’hi pot anar tot l’any.

Aproximació:  Anem fins a Matadepera i aparquem al final del carrer Rajant, a la coordenada N 41º 37.888′ E 2º 0.767′ (enllaç a Google Maps). L’aproximació és una mica camp a través, però en uns 10 min estem a peu de via.

Material:  16 cintes, tascons petits-mitjans, tricams, 6 pitons (V petites/mitjanes i universals), friends petits fins al Cam #0.75 i per l’encastament final és molt útil un Cam #5

Descens:  Remuntem fins al camí principal i anem a la dreta en direcció al Cavall Bernat. Baixem per una canal a mà dreta i tornem de nou a peu de via.

Cordada:  Armand Ballart, Edgar Tous i Jordi Ceballos

També et pot interessar