Inici Llibres escanejats Llibre “Guia d’escalades a Montserrat” en PDF

Llibre “Guia d’escalades a Montserrat” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de César A. Pérez de Tudela i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, compartim en format PDF l’edició en castellà del llibre “Guia d’escalades a Montserrat”, que va ser publicat l’any 1971.

Descarregar PDF

César A. Pérez de Tudela és probablement un dels alpinistes més coneguts a Espanya. Al 1970 es va fer molt popular gràcies al programa “Las diez de últimas” de TVE, un programa de preguntes i respostes on posaven a prova els coneixements dels convidats. César va demostrar ser un expert en temes de muntanya i va guanyar el concurs. Des d’aleshores, va ser col·laborador habitual a la ràdio i TV, escriptor de llibres de muntanyisme (en té més de 30 publicats) i va participar en multitud d’expedicions.

En una etapa de la seva vida va viure a Barcelona, on treballava com a Policia i, després de 3 anys de feina, al 1971 va publicar la Guia d’Escalades a Montserrat, que va suposar la primera guia d’escalada de Montserrat. D’aquesta guia se’n van fer dues edicions, una en català i l’altra en castellà. El llibre recull una selecció de les vies d’escalada que l’autor va considerar més interessants de tot Montserrat, acompanyada cadascuna d’una breu descripció. També hi ha croquis dibuixats amb el recorregut de les vies, així com diversos panoràmics ben interessants, dels que destaca especialment el desplegable de 3 pàgines de la muralla d’agulles.

César A. Pérez de Tudela

Les vies incloses al llibre són les següents:

Enllaç Zona Roca Via

 

Aprofito per agrair la col·laboració de César A. Pérez de Tudela, Núria Mañé, Josep Massana i Carles Llovet. I un agraïment especial pel Xavier Varela, que ha escanejat el llibre.

Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar