Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Anglada-Vergès a la Monja (Montserrat)

Anglada-Vergès a la Monja (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Vergès a la Monja va ser oberta el 4/10/1964 per Josep M. Anglada i Eli Vergès. Tota la dificultat de la via es concentra a l’exposada primera tirada, que comença enfilant-se un bon grapat de metres per un arbre allargassat, el problema és que actualment aquest arbre està ben sec i belluga com una mala cosa! Per ara l’arbre va aguantant, però algun dia dirà prou…

Quan arribem a la primera expansió (abans hem pogut posar algun friend), comença un llarguíssim flanqueig a esquerres. Aquest flanqueig és especialment maco i costa de protegir, però mirant-ho bé es pot posar 1 micro i 2 mini-merlets. La resta de via no presenta dificultats, sobretot tenint en compte que les expansions del darrer tram estan restaurades amb bolts.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí en direcció est cap a Frares. Poc abans d’arribar al Pas del Príncep, prenem un corriol en direcció nord cap al Lloro (marques blaves). Passem pel costat del Dit i aviat arribem al vessant est de la Monja. La via comença enlairant-se per un arbre sec molt llarg que està a tocar de la paret.

Material

Friends fins al Camalot #2, tricams, 2 bagues, 12 cintes, 2 cordinos per mini-merlets, 1 xapa recuperable

Descens

Un ràpel de 30 m cap al vessant nord

Cordada

Carles Llovet, Joan Brunet, Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar