Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Bages al Bacallà entrant per Directa Manresa (Montserrat)

Bages al Bacallà entrant per Directa Manresa (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Bages va ser oberta el 17/08/1968 pels germans Joan i Josep Lleonart, membres del CECB (Centre Excursionista de la Comarca del Bages) de Manresa. És una via molt directa i aèria, que transcorre per l’arrogant vessant nord del Bacallà. El 10/11/2022 el Carles Llovet i David Hita van obrir des de baix la Directa Manresa, allargant així el recorregut de la Bages.

Les principals dificultats les trobem a l’inici de la Directa Manresa, amb un tram de V+ obligat amb presa petita, roca amb molsa i assegurat amb una certa alegria. Un cop superat el primer muret, encarem el segon, on la roca millora i hi ha un tram final molt maco on avancem ben bé per l’esperó.

Al segon llarg escalem la via Bages. Al principi hi ha un parell de pitons molt vells, on la roca té un tacte sorrenc molt curiós. Més amunt arribem a una gran llastra que fa força angúnia, al principi l’esquivem per l’esquerra, però després no hi ha més remei que posar-nos-hi a sobre amb delicadesa i així poder accedir a les expansions que ens permeten superar el tram més desplomat del Bacallà.

La reunió final és comuna amb la via 7 Nacions UTEs del Joan Vidal.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Massana anem a Coll de Porc

Material

10 cintes, friends del Totem lila al vermell (#0.5 al #1), una bagueta per escanyar un pitó i estreps.

Descens

Des de la mateixa reunió final baixem en 2 ràpels (30+35) pel vessant est.

Cordada

Jaume Planell i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar