Inici EscaladesMontserratFrares GEDE o Iglesias-Guasch-Casanovas al Lloro (Montserrat)

GEDE o Iglesias-Guasch-Casanovas al Lloro (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GEDE o Iglesias-Guasch-Casanovas al Lloro va ser oberta al 1969 per Albert Iglesias, Manel Guasch i Jaume Casanovas, i per algun motiu es coneix injustament com a Iglesias-Casanovas, ignorant al Manel que també hi era. Això ja ho va explicar  el propi Manel Guasch al seu blog Pasión Vertical i ho hem pogut corroborar parlant amb el Jaume Casanovas. Aquesta errada segur que no ha estat per mala fe de ningú, però algú s’equivoca interpretant alguna piada antiga, queda escrit en un llibre i l’error es perpetua. Però bé, sempre estem a temps d’esmenar l’error històric.

Les dues primeres tirades originals es poden enllaçar sense cap problema, i queda una tirada en lliure ben maca. Després hi ha una tirada d’Ae que ens porta a visitar la fantàstica bauma de la segona reunió, un balconet que tot montserratí hauria de visitar, i que convida a meditar una estona contemplant les vistes. La darrera tirada recula uns metres per on hem vingut i segueix amunt fins al cim. La via no es troba restaurada, però les expansions no ens ha semblat que estiguin pas malament.

Orientació

Sud

Regulacions

L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, un cop passada la Cadireta anem direcció a Coll de Porc, i després prenem el trencall fins al Portell Estret. Un cop allà, només ens queda seguir les marques blaves i de seguida arribem al Lloro. Baixem la canal i la via comença al vessant sud. Per accedir al peu de via hem de grimpar amb compte per uns arbres.

Material

26 cintes (si ho xapem tot), 2 xapes recuperables, friends fins al Camalot #2 i estreps

Descens

Un ràpel de 50 m. El podem fraccionar fent un primer ràpel curt fins a l’arbre, i així evitar problemes de fregament.

Cordada

David Cabañas, Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar