Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Sostre Loküs a la Balma de la Llosa (Sant Llorenç)

Sostre Loküs a la Balma de la Llosa (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Sostre Loküs es troba al costat de la curiosa Balma de la Llosa (Sant Llorenç), i va ser obert l’any 1991 pel Joan Armengol i l’Amadeu Pagès. El nom de la via és en referència a que van ser escaladors de la colla dels Loküs els qui van descobrir aquest magnífic sostre fissurat (tipus “Separate Reality”), van equipar la primera reunió, i van arribar a posar un primer tac a la fissura del sostre (que encara hi és), però després ho van deixar córrer. Anys més tard, l’Amadeu i el Joan van aconseguir la primera ascensió de la via sencera en un matí, i a la tarda van aprofitar per repetir la Xemeneia 11 de setembre, que es troba allà al costat i és una excel·lent combinació.

La via es troba tota desequipada excepte la primera reunió, però es pot protegir perfectament amb flotants. La primera reunió estava molt cutre, hem aprofitat per restaurar-la amb bolts inox i de pas tirar avall una llastra perillosa. Total, que ara “està niquelada” i segueix pendent que algun expert en fissures alliberi el sostre, on hi ha molt canto i segur que surt en lliure. De fet, ja ha rebut algun que altre intent, a veure si més gent forta s’anima i la via guanya la fama que realment es mereix.

Orientació

Oest

Aproximació

Aparquem al Carrer Granera de Matadepera (enllaç a Google Maps), des d’on prenem un corriol que puja per la Canal de les Bruixes. Passem pel costat del Bolet de Can Pobla, arribem al Collet dels Cavalls i poc després a la Balma de la Llosa, on comença la via.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetits fins al 2), joc de fissurers (incloure un de ben gros), una baga i 2 estreps

Descens

Acabem d’arribar al cim de la Mola i anem a buscar el Collet dels Cavalls, des d’on desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Jaume Planell, Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar