Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Barrufets al Frare gros (Montserrat)

Barrufets al Frare gros (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Barrufets al Frare Gros és una magnífica via que va ser oberta al 1983 per Remi Brescó, Josep Solé, Jose María Ros “Tapón” i Albert Gómez, tots ells dels Barrufets. Aquesta colla d’escaladors van deixar empremta amb impecables itineraris per tot el territori, com la Barrufets a Diables, Barrufets a la Palangana, Barrufets a Roca Regina, Barrufets a la Font Freda, Barrufets al Pedraforca, Barrufets al Masmut i un llarg etcètera, tots ells recorreguts amb un impecable segell de qualitat!

A diferència de la veïna Anglada-Cerdà que tira molt més de pedal, a la Barrufets s’hi ha d’escalar molt més en lliure (V+/6a obligat). De fet, tota la via es pot fer íntegrament en lliure amb un grau de 7b. La roca en general és força bona, excepte al quart llarg, que fa un llarg flanqueig a esquerres i és un punt exposat sense pitonar.

Les expansions de la via estan totes en perfecte estat, ja que va ser restaurada l’any 2010. Destaca el cinquè llarg com el més exigent, on ens haurem d’esforçar tant si passem en lliure com mig en artificial. Un cop superat aquest llarg, els següents ja són més d’anar fent però, això sí, amb un espectacular ambient a sota els peus!

La decisió de portar pitons va molt en funció del nivell de la cordada. Nosaltres n’hem posat un parell, un al primer llarg i l’altre al flanqueig del quart llarg. 

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, el següent trencall a l’esquerra, passem per sota del Bisbe i poc després arribem al Frare Gros. La via comença uns metres a l’esquerra de l’Anglada-Cerdà, no hi ha cap expansió ni pitó visible.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #3 (doblats del Totem groc fins al #3), algun cordino i 2 bagues. Opcionalment poden ser útils 3 pitons curts variats.

Descens

Un ràpel de 30 m en direcció est. Baixem per la canal i de seguida trobem un camí de marques blaves que seguim en direcció est.  Després d’algun ressalt equipat amb cadenes i graons, arribem a Coll de Porc, on prenem el GR de retorn a Can Maçana.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer
Silencio Mineral


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar