Inici EscaladesMontserratAgulles Barrufets a la Palangana (Montserrat)

Barrufets a la Palangana (Montserrat)

per admin

La Barrufets a la Palangana va ser oberta al 1979 per la colla dels Barrufets i, tal com acostuma a passar a les seves vies, és exigent i no acaben de regalar cap tirada. Es tracta d’una via poc domesticada, vertical i mantinguda, on destaquen la segona i quarta tirada, que són magnífiques. Llàstima que la roca és delicada a gran part del recorregut i no acabes d’escalar relaxat en cap moment, però s’ha de reconèixer que els oberturistes van saber treure un inmillorable partit a aquest pany de paret. La via està parcialment restaurada amb alguns parabolts.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada, s’hi pot anar tot l’any.

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el camí fins a Coll de Guirló. Un cop al trencall, no anem cap al Monestir ni cap a les Portelles, sinó que prenem un petit corriol que puja dalt de la roca on es troba la biga. El corriol és net tota l’estona, i en cas de dubte hem d’anar amb tendència a la dreta. Acabem arribant a l’alçada de la Ven-Suri-Ven, només hem d’anar uns metres a l’esquerra i estem a peu de via, que reconeixem perquè és el punt més feble de la paret, la resta és tot completament vertical. Des del terra no veiem cap assegurança, els pitons queden amagats.

Material:  30 cintes (nosaltres duiem 20 cintes i 10 mosquetons), 2 bagues, friends fins al Cam #5 (repetint el 2 i 3), tascons, guíndola i 1 ganxo. Amb 1 universal curt ens podem estalviar el pas de ganxo.

Descens:  Un ràpel de 25 m cap al sud fins a un collet, i desgrimpem una canaleta/xemeneia que ens deixa al camí de la Travessa d’Agulles. Seguim les marques vermelles fins al Pas de les Portelles.

Cordada:  Edgar Tous, Jordi Ceballos

També et pot interessar