Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Barrufets a la Palangana (Montserrat)

Barrufets a la Palangana (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Barrufets a la Palangana va ser oberta al 1979 per Remi Brescó, Albert Gómez i Pere Roca. Tal com acostuma a passar amb les vies dels Barrufets, és un itinerari exigent on no regalen cap llarg. Es tracta d’una via poc domesticada, vertical i mantinguda, on destaquen el segon i quart llargs, que són magnífics.

Llàstima que la roca és delicada a gran part del recorregut i no acabes d’escalar relaxat en cap moment, però s’ha de reconèixer que els oberturistes van saber treure un immillorable partit a aquest pany de paret. La via ha estat restaurada amb parabolts l’any 2021.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el camí fins a Coll de Guirló. Un cop al trencall, no anem cap al Monestir ni cap a les Portelles, sinó que prenem un petit corriol que puja dalt de la roca on es troba la biga. El corriol és net tota l’estona, i en cas de dubte hem d’anar amb tendència a la dreta. Acabem arribant a l’alçada de la Cerdà-Riera a la Bandereta o Ven-Suri-Ven, només hem d’anar uns metres a l’esquerra i estem a peu de via, que reconeixem perquè és el punt més feble de la paret, la resta és tot completament vertical. Des del terra no veiem cap assegurança, els pitons queden amagats.

Material

30 cintes (nosaltres dúiem 20 cintes i 10 mosquetons), 2 bagues, friends fins al Camalot #5 (repetint el 2 i 3), fissurers, guíndola i 1 ganxo. Amb 1 universal curt ens podem estalviar el pas de ganxo.

Descens

Un ràpel de 25 m cap al sud fins a un collet, i desgrimpem una canaleta/xemeneia que ens deixa al camí de la Travessa d’Agulles. Seguim les marques vermelles fins al Pas de les Portelles.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar