Inici EscaladesBerguedàPedraforca Directa Anglada-Guillamón al Calderer (Pedraforca)

Directa Anglada-Guillamón al Calderer (Pedraforca)

per admin

La Directa Anglada-Guillamón és una de les grans clàssiques del Pedraforca, una via que va ser oberta al 1958 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. En una primera jornada de reconeixement, l’Anglada i Guillamón només van aconseguir escalar 30 metres, ja que es van trobar amb una fissura en que no podien clavar els ferros que portaven, així que van haver de baixar. Unes setmanes més tard hi van tornar amb 10 estaques per superar la fissura i també amb material de bivac per si de cas, però no els va fer falta bivaquejar, ja que van aconseguir obrir la via sencera en el dia!

Es tracta d’una via molt recomanable, amb roca prou bona en general i que es troba força equipada. Les 7 primeres tirades són la part més entretinguda de la via, i arribem a una cornisa des d’on podríem baixar (cal anar a l’esquerra a cercar uns parabolts i hi ha una línia de ràpels fins al terra), però val la pena seguir amunt, hi ha una tirada de xemeneia ben guapa que no ens hem de perdre. Després de la xemeneia sí que acaben totes les dificultats i és només una grimpada fins al cim. Podem triar entre anar al Collet de la Cova (més ràpid), o anar al cim del Calderer que és el recorregut original de la via.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem a la dreta fins que veiem la Piràmide i llavors pugem canal amunt. Per arribar al peu de via hem fet una tirada encordats, la via comença a uns 15 metres del vèrtex superior de la piràmide, hi ha una reunió d’un espit i un pitó, i també es veuen els pitons de la primera tirada.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #2 (opcionalment repetir algun mitjà), 2 cordinos prims

Descens:  Si hem arribat al Collet de la Cova, baixem amb compte seguint les marques vermelles fins al collet del Gat i després anem tartera avall

Cordada:  Edgar Tous, Jordi Ceballos

També et pot interessar