Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Del Tronc o Anglada-Muñoz al Calderer (Pedraforca)

Del Tronc o Anglada-Muñoz al Calderer (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Tronc o Anglada-Muñoz va ser oberta l’any 1971 per Josep Manuel Anglada i Miquel Muñoz. La via s’anomena així en referència al tronc sec que hi ha al costat de l’arbre de la R1. La forma més ràpida d’arribar a la via és per la Pany (com hem fet nosaltres), o hi ha altres opcions com per exemple escalar el Gran Diedre. En conjunt resulta una via ben recomanable i amb bona roca. 

Originalment el primer llarg el van obrir en artificial resseguint la fissura que puja recte fins a la R1, però actualment aquest llarg s’escala íntegrament en lliure (V+ obligat) anant uns metres més a la dreta.  Al segon llarg cal ser molt curós amb el fregament de la corda, val la pena posar bagues ben llargues a tots els pitons del començament.

Orientació

Nord

Aproximació

Fem la mateixa aproximació que per la via Pany al Collet de la Cova. Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguim les marques blanques fins que estem a l’alçada del Gat, i llavors prenem un trencall amunt que hi puja directe. La via comença a la canal que hi ha a la dreta de la Homedes al Gat. El tram inicial és una fàcil grimpada, es pot fer desencordat.

Material

16 cintes, 4 bagues llargues, friends fins al Camalot #3 (repetint del 0.4 al 1) i estreps. Opcionalment navalla, cordinos de recanvi per pitons i 2 universals per si saltés algun pitó de la via.

Descens

Baixem amb compte seguint les marques vermelles fins al collet del Gat, i després anem tartera avall.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc empotrat
Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar