Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Del Tronc o Anglada-Muñoz al Calderer (Pedraforca)

Del Tronc o Anglada-Muñoz al Calderer (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Tronc o Anglada-Muñoz va ser oberta l’any 1971 per Josep Manuel Anglada i Miquel Muñoz. La via s’anomena així en referència al tronc sec que hi ha al costat de l’arbre de la R1. La forma més ràpida d’arribar a la via és per la Pany (com hem fet nosaltres), o hi ha altres opcions com per exemple escalar el Gran Diedre. En conjunt resulta una via ben recomanable i amb bona roca. 

Originalment el primer llarg el van obrir en artificial resseguint la fissura que puja recte fins a la R1, però actualment aquest llarg s’escala íntegrament en lliure (V+ obligat) anant uns metres més a la dreta.  Al segon llarg cal ser molt curós amb el fregament de la corda, val la pena posar bagues ben llargues a tots els pitons del començament.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Fem la mateixa aproximació que per la via Pany al Collet de la Cova. Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguim les marques blanques fins que estem a l’alçada del Gat, i llavors prenem un trencall amunt que hi puja directe. La via comença a la canal que hi ha a la dreta de la Homedes al Gat. El tram inicial és una fàcil grimpada, es pot fer desencordat.

Material

16 cintes, 4 bagues llargues, friends fins al Camalot #3 (repetint del 0.4 al 1) i estreps. Opcionalment navalla, cordinos de recanvi per pitons i 2 universals per si saltés algun pitó de la via.

Descens

Baixem amb compte seguint les marques vermelles fins al collet del Gat, i després anem tartera avall.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc empotrat
Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar