Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Esperó del Refugi al Pedraforca

Esperó del Refugi al Pedraforca

per jordi.ceballos@gmail.com

Obert el 8/9/2008 per Armand Ballart i Jordi Gallardo “Punky”. Es troba al sector central del Calderer i són només 2 llargs, però és una via ben maca i recomanable. L’itinerari ha estat obert amb gran mestratge, on han tret tot el suc possible a aquest petit esperó. La roca està sanejada i ofereix una escalada ben vertical i atlètica.

Al primers metres cal controlar la roca i l’escalada és ben curiosa, ja que la majoria de preses miren avall i les hem d’agafar en pinça o de costat. A mitja tirada hi trobem un tram de flanqueig molt finet que és una preciositat i elegant d’escalar. Al segon llarg la roca és boníssima i l’escalada és atlètica i mantinguda. L’equipament en general ens ha semblat molt correcte, no és una via exposada. Grau obligat V+.

Orientació

Nord

Aproximació

Nosaltres hem accedit a l’Esperó del Refugi per la Pany, que és l’accés més ràpid i evident. Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguim les marques blanques fins que estem a l’alçada del Gat, i llavors prenem un trencall amunt que puja fins a l’inici de la Pany. Després de fer els 2 primers llargs de la Pany, seguim tota la canal amunt i arribem sense cap més dificultat al peu de via de l’Esperó del Refugi.

Material

12 cintes, tascons i friends fins al Totem verd (#0.75)

Descens

Des de la R2 fem una darrera tirada en diagonal a l’esquerra i arribem a una instal·lació de ràpel de la Pany. Fem 2 ràpels seguits (40+50) que ens deixen al peu de via de l’Esperó del Refugi. Baixem desencordats per la canal de la Pany i arribem a una instal·lació amb expansions des d’on fem un darrer ràpel de 50m que ens deixa a l’inici de la Pany.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar