Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Anglada-Cerdà a la Grallera (Pedraforca)

Anglada-Cerdà a la Grallera (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Cerdà a la Grallera va ser oberta l’any 1972 per Josep M. Anglada i Joan Cerdà. Ens ha semblat una via magnífica que injustament no és gaire repetida, segurament degut a la llarga aproximació així com pel seu caràcter una mica salvatge. La via consta només de 6 llargs, però no els regalen i en conjunt resulta una via molt variada i completa per gaudir de l’escalada d’aventura en un racó del Pedraforca especialment tranquil. 

Uns comentaris respecte a la via:

  • Per arribar a peu de via cal travessar un espectacular camp d’ortigues, però no és un problema, ja que les podem evitar passant enganxats a la paret.
  • Al segon llarg no hem fet cap pèndol, enlloc de baixar a cercar el pitó que queda per sota, es pot anar directe cap a la reunió escalant un tram finet de V+/6a.
  • El segon llarg ressenyat pel Kim Gil és millor partir-lo en dues fent reunió a la R opcional.  El Kim ho va poder fer així perquè anava en solitari i llavors el fregament no li era un problema.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) podem arribar al peu de via per la via de la Grallera (com hem fet nosaltres) o també per la Canal del Riambau.

Material

18 cintes, joc complet de tascons, 5 pitons variats (sobretot universals), friends fins al Camalot #3 i estreps.

Descens

Acabem de pujar fins al Pollegó Superior i baixem pel camí de la tartera.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar