Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Pany al Collet de la Cova (Pedraforca)

Pany al Collet de la Cova (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pany va ser oberta el 20/7/1941 per Jordi Panyella “Pany”, Joan Rodríguez i Lluís Morera, i ressegueix el terreny més assequible i evident per accedir a prop del cim del Calderer, a un punt que els oberturistes van anomenar Collet de la Cova. De fet, inicialment volien escalar el Gat, però es van desviar involuntàriament a la dreta i van acabar obrint aquesta via.

Es tracta d’un itinerari d’aventura, pràcticament desequipat, a excepció d’algun pitó esporàdic. Al tram final de la via cal fer un ràpel d’uns 7 metres. Després d’aquest ràpel cal pujar per una canal i s’arriba a una reunió de parabolts amb anelles (de la Cerdà-Vergès). En aquest punt anem amunt per l’aresta amb tendència a la dreta (un pitó marca el camí), és la tirada més maca de tota la via, i aviat acaben les dificultats.

La primera ascensió hivernal va ser el 3/4/1942 a càrrec de Raimond Estrems i Francesc Farrés (del C.M.B.)

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguim les marques blanques fins que estem a l’alçada del Gat, i llavors prenem un trencall amunt que hi puja directe. La via comença a la canal que hi ha a la dreta de la Homedes al Gat. El tram inicial és una fàcil grimpada, es pot fer desencordat.

Material

8 cintes i alguns friends

Descens

Baixem amb compte seguint les marques vermelles fins al collet del Gat, i després anem tartera avall.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar