Inici EscaladesBerguedàPedraforca Pany al Collet de la Cova (Pedraforca)

Pany al Collet de la Cova (Pedraforca)

per admin

La Pany va ser oberta l’any 1941 per Jordi Panyella (“Pany”), Joan Rodríguez i Lluís Morera, i ressegueix l’itinerari més evident per arribar al cim del Calderer. En comparació amb l’Estasen, és una via més d’aventura i amb alguns flanquejos de difícil protecció amb flotants. L’única reunió muntada és la del ràpel, la resta de via està tota desequipada a excepció d’algun pitó esporàdic.

Havíem llegit que hi ha una pintada indicant el ràpel a mitja via, però la pintada no l’hem vist i hem trobat el ràpel (d’uns 7 metres) una mica per intuició. Després d’aquest ràpel cal pujar caminant per una canal i s’arriba a una reunió de parabolts amb anelles (de la Cerdà-Vergès). En aquest punt NO cal tornar a rapelar, sinó que cal tirar amunt per l’aresta amb tendència a la dreta (un pitó marca el camí), és la tirada més maca de tota la via, i aviat acaben les dificultats.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem amunt i acabem arribant al peu de via (nom escrit a la paret).

Material:  8 cintes i alguns friends

Descens:  Baixem amb compte seguint les marques vermelles fins al collet del Gat, i després anem tartera avall

Cordada:  Miquel Jordan, Jordi Ceballos

També et pot interessar