Inici EscaladesBerguedàPedraforca Homedes al Gat (Pedraforca)

Homedes al Gat (Pedraforca)

per admin

La Homedes va ser oberta l’any 1935 per Francesc Homedes, Bernard Boixeda i Ramon Albareda, i el nom de la via està dedicat a Francesc Homedes, que va tenir la mala sort de ser fulminat per un llamp al arribar al cim del Gat.

Es una via ben maca i recomanable, tot i que millor no ficar-nos si tenim alguna cordada per sobre, ja que sovint cauen pedres. Les reunions són totes rapelables i amb 2 parabolts, i les tirades en general no estan equipades, excepte algun pitó puntual per indicar el camí. La via és molt fàcil de protegir, tot queda a caldo.

A la penúltima tirada ens hem desorientat i ens ha costat atinar per on va la via.  La marcada V que es veu a l’esquerra és el coll entre el Cabirols i el Gat, i ho havíem interpretat malament (una mica més i ens encigalem cap al Cabirols per unes fissures ben guapes)

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem amunt cap al Gat i acabem arribant al peu de via (nom escrit a la paret).

Material:  10 cintes, tascons i friends fins al Cam #3

Descens:  Hem de fer un petit flanqueig, i fer un ràpel d’uns 30 m fins al terra.

Cordada:  Ricard Rofes, Jordi Ceballos

També et pot interessar