Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Homedes al Gat (Pedraforca)

Homedes al Gat (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Homedes al Gat va ser oberta l’any 1935 per Francesc Homedes, Bernard Boixeda i Ramon Albareda, i el nom de la via està dedicat a Francesc Homedes, que va tenir la mala sort de ser fulminat per un llamp just quan arribava al cim del Gat. La primera ascensió hivernal va ser el 6/1/1967 a càrrec de Josep Sánchez i J. Pagans.

Es una via ben maca i recomanable, tot i que millor no ficar-nos si hi ha alguna cordada per sobre, ja que sovint cauen pedres. Les reunions són totes rapelables i amb 2 parabolts, i les tirades en general no estan equipades, excepte algun pitó puntual per indicar el camí. La via és molt fàcil de protegir, tot queda a caldo.

A la penúltima tirada ens hem desorientat i ens ha costat atinar per on va la via.  La marcada V que es veu a l’esquerra és el coll entre el Cabirols i el Gat, i ho havíem interpretat malament (una mica més i ens encigalem cap al Cabirols per unes fissures ben guapes)

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) no hem d’agafar el camí cap al Verdet, sinó el camí que hi ha a la seva esquerra, que puja cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem amunt cap al Gat i acabem arribant al peu de via (nom escrit a la paret).

Material

10 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #3

Descens

Fem un petit flanqueig, i un ràpel d’uns 30 m fins al terra.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar