Normal al Pebrot (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta al 1943 per Jaume Caselles i Lluís Serrat, membres del Centre Excursionista del Bages. És una via ben maca i recomanable, ideal per a una primera visita a la tranquil·la zona de Trinitats. El cim del Pebrot és una magnífica talaia des d’on podem identificar les diferents agulles que conformen Trinitats, que de dreta a esquerra són la Quarta de Trinitats, Nineta, Carota, Pebrot, Sereno i Pito del Sereno.

El primer llarg és una senzilla grimpada fins a una còmoda reunió. El segon llarg a algunes ressenyes apareix dividit en 2 tirades, però no hi ha cap necessitat de fer la reunió opcional (l’hem pintat a la ressenya), ja que es pot anar directament fins al cim sense cap problema. En aquest segon llarg hi trobem un cap de burí al flanqueig inicial i després 2 pitons al llarg de l’esperó, però es pot acabar de protegir perfectament amb friends i merlets.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Aparquem al darrer revolt abans de l’entrada al pàrquing del Monestir (enllaç a Google Maps). Pugem per la Canal del Pou del Gat i seguim el GR direcció al Monestir. Arribem a l’Ermita de La Trinitat i a la seva esquerra tenim el magnífic Diedre Pokorski-Cerdà a la Quarta de Trinitats. Resseguim la paret a l’esquerra i pugem per la canal arbrada. Quan arribem al capdamunt de la canal, a la dreta tenim la Carota i a la seva esquerra el Pebrot.

Material

7 cintes, Totem blau i lila (0.4-0.5), una xapa recuperable i 2 bagues per merlets

Descens

Ràpel de 45m directe al peu de via

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar