Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni GESAM a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

GESAM a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 6/7/1971 després de diverses jornades de feina, per Josep Antoni Díaz, Agustín Damaso i Manuel Martínez Troya “Troya Petit”, membres de la secció GESAM (Grup Especial de la Secció d’Alta Muntanya) del Centre Excursionista de Terrassa. La via va ser parcialment restaurada fa uns anys, de manera que les reunions i algunes expansions puntuals estan amb parabolts, però encara hi ha diversos burins antics que estan força tocats pel pas dels anys.

Ens ha semblat una via molt guapa, amb un segon llarg que és el més exigent amb diferència (sense pitonar, al primer tram hi ha un pas obligat al voltant de 6b). De fet, nosaltres aquest segon llarg l’hem partit en 2 aprofitant unes expansions a mitja tirada i així queda força més assequible.

Al 2021 es va trencar una xapa al quart llarg, però és un petit tram de cinquè grau que no presenta més problema. Però quan hem escalat la via i estava pujant el segon de cordada, en un pas ha petat un altre burí i ara ha quedat un petit tram de placa al voltant de 6a+ que pinta força obligat.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir, i en arribar a la Paret de l’Aeri pugem per la primera canal, compte no ens passem de llarg i prenguem per error la Canal del Moro que puja per la banda esquerra de la Paret. Trobem algunes cordes, pugem per unes grapes de ferrata, seguim el cable a l’esquerra i arribem al peu de via, que és comú amb la Lotus.

Material

20 cintes, friends fins al Camalot #2, tascons, cordino per escanyar, 5 xapes recuperables i estreps. Opcionalment 3 pitons universals, alguna falqueta i repetir els Totems blau al lila

Descens

Caminant amb tendència a la dreta

Cordada

Pau Sánchez i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar