Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant BenetTrinitats Normal al Pito del Sereno (Montserrat)

Normal al Pito del Sereno (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

No hi ha dades dels oberturistes. El Pito del Sereno està ubicat a la zona de Trinitats, és una via curteta, ideal per combinar amb l’Aresta Est al Sereno i la Normal al Pebrot. És una imponent agulla però amb una escalada exposada i poc agraïda degut a la pobre qualitat del rocam.

En aquesta via, al 2021 en Jordi Pina hi va patir un greu caiguda d’uns 30m on per sort no es va fer res greu pel que podia haver estat. Aquesta caiguda el va animar a escriure el llibre “Metres avall“, on va fer un excel·lent recull de les principals caigudes d’escalada (amb supervivència) que hi ha hagut a Montserrat.

Uns comentaris sobre la via:

  • Molt recomanable intentar que les cordes quedin passades per la dreta del primer bloc que superem, ja que ens serveix de primera assegurança. Si a més posem un Camalot #3 a la fissura de la dreta, ens ajuda a evitar que les cordes no marxin cap a l’esquerra.
  • L’únic equipament de la via és un pitó, i just a sota hi ha un forat que ens ha semblat ideal per a un Camalot #4, llàstima que no el portàvem. Si algú hi va, agrairia si m’ho pot confirmar.
  • La reunió del cim és molt bona gràcies a una corda que envolta tot el cim. Aquesta corda la va deixar en Jordi Pina quan ja es va recuperar de la caiguda i va poder escalar la via.

Orientació

Nord

Aproximació

Aparquem al darrer revolt abans de l’entrada al pàrquing del Monestir (enllaç a Google Maps). Pugem per la Canal del Pou del Gat i seguim el GR direcció al Monestir. Arribem a l’Ermita de La Trinitat i a la seva esquerra tenim el magnífic Diedre Pokorski-Cerdà a la Quarta de Trinitats. Resseguim la paret a l’esquerra i pugem per la canal arbrada. De seguida anem a mà esquerra i accedim a peu de via.

Material

3 cintes i friends Camalot #3 i #4. Opcionalment tricams

Descens

Un ràpel d’uns 10m des d’una savina reforçada amb un pitó i també una corda que envolta tot el cim.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar