Inici ViesLleidaPirineu català Anglada-Guillamón a l’Agulla Petita d’Amitges

Anglada-Guillamón a l’Agulla Petita d’Amitges

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 28/6/1959 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón, en les mateixes dates que els seus amics obrien la veïna Cerdà-Pokorski. És una de les grans clàssiques d’Amitges, una via preciosa, molt vertical, amb un granit excel·lent i un recorregut molt ben trobat. El primer llarg transcorre per un estètic diedre, que és amb diferència el tram més exigent i laboriós del recorregut. Recomanable reservar un Camalot #2 per protegir l’arribada a la primera reunió.

El segon llarg és força sinuós, cal gestionar bé les cordes per no patir problemes de fregament. El tercer llarg transcorre per una xemeneia molt maca, i el quart supera uns diedres fins arribar a un collet ideal per fer reunió. A continuació flanquegem a la dreta per accedir a una estreta canal on hi ha un bloc encastat (pas de V+) i al capdamunt de la canal trobem la primera instal·lació de ràpel.

Orientació

Sud-est

Aproximació

A Espot seguim la carretera amunt i aparquem a Prat de Pierró (enllaç a Google Maps). Passem pel Llac de Sant Maurici i arribem al Refugi d’Amitges. Sortint del refugi, seguim la pista amunt fins arribar a l’alçada d’un pal indicador de Carros de Foc, on prenem un petit corriol a mà dreta que baixa al punt d’unió entre l’Estany de la Munyidera i l’Estany Gran d’Amitges, que creuem pel punt més estret. Seguim el corriol a mà dreta cap a la Coma d’Amitges i pel lloc més evident acabem pujant fins a peu de via. Des del Refugi d’Amitges calcular uns 30 min.

Per accedir a peu de via cal fer una petita grimpada en diagonal a l’esquerra, opcionalment ens podem encordar.

Material

En format clàssic (V+/A2) hem utilitzat 18 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetits del Totem blau al #1), tascons i estreps. Si es fa tot en lliure, caldrà menys material.

Descens

Un cop superat el bloc encastat, al capdamunt de la canal trobem una instal·lació de ràpel amb un parabolt + espit, des d’on fem un primer ràpel d’uns 10m en diagonal a l’esquerra. Aquest ràpel ens deixa a un bloc amb bagues des d’on fem un ràpel d’uns 50m fins al terra. Baixem en direcció sud-oest i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació al punt d’unió entre l’Estany de la Munyidera i el Gran d’Amitges.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar