Inici ViesLleidaPirineu de Lleida Anglada-Guillamón al Perfil de Monsenyor (Pirineu)

Anglada-Guillamón al Perfil de Monsenyor (Pirineu)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón al Perfil de Monsenyor va ser oberta l’any 1959 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. El Perfil de Monsenyor és una agulla granítica que es troba a la Coma de l’Abeller, dins el Parc Nacional d’Aigüestortes. Aquesta agulla es troba en un lloc molt remot, on difícilment coincidirem amb ningú, aquí sí que es pot ben dir que tenim tranquil·litat assegurada. La via ens ha agradat, anàvem amb la idea de trobar una via ràpida al voltant de IV+/A2, però la realitat ha resultat més exigent, tots els llargs tenen la seva gràcia i hi ha alguns trams especialment macos.

Això de la graduació clàssica té la seva gràcia, perquè per exemple el darrer llarg és un suposat IV+ però on només començar ens ha calgut fer un pas d’esqueneta. Sembla que abans només graduaven la dificultat global que trobaven al llarg i els passos d’esqueneta o A0 puntuals no comptaven… Tenint en compte això, la dificultat en termes actuals podríem dir que està al voltant de V+ clàssic i un tercer llarg d’A2 (que segurament es podria alliberar per un expert en fissures). La via es troba poc equipada, però sí que compta amb alguns pitons als llocs clau. La roca és excel·lent, el recorregut molt evident i les reunions comodíssimes!

Orientació

Sud

Aproximació

A Espot prenem la pista direcció Sant Maurici i deixem el cotxe al darrer aparcament (enllaç a Google Maps). Anem fins al Llac de Sant Maurici, i abans de l’Estany de Ratera deixem el camí principal i pugem amunt tot el Barranc de l’Abeller fins arribar al Perfil de Monsenyor. Des de l’aparcament, comptar una aproximació al voltant d’unes 3 hores i mitja.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetits fins al 0.75) i preveure uns 4 metres de cordino per si cal reforçar els ràpels

Descens

Des de la mateixa reunió del cim fem un ràpel de 20 m i arribem de nou a la bretxa per on hem passat abans. En aquesta bretxa hi ha un merlet on hem posat un parell de cordinos i hem fet un ràpel de 30 m en direcció nord fins al terra.

Cordada

David Hita, Pau Tomé, Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar