Inici EscaladesPirineu català Anglada-Guillamón al Perfil de Monsenyor (Pirineu)

Anglada-Guillamón al Perfil de Monsenyor (Pirineu)

per admin

El Perfil de Monsenyor és una agulla granítica que es troba a la Coma de l’Abeller, dins el Parc Nacional d’Aigüestortes. Aquesta agulla es troba en un lloc molt remot, on difícilment coincidirem amb ningú, aquí sí que es pot ben dir que tenim tranquil·litat assegurada. La via ens ha agradat, anàvem amb la idea de trobar una via ràpida al voltant de IV+/A2, però la realitat ha resultat més exigent, totes les tirades tenen la seva gràcia i hi ha alguns trams especialment macos.

Això de la graduació clàssica té la seva gràcia, perquè per exemple la darrera tirada és un suposat IV+ però on només començar ens ha calgut fer un pas d’esqueneta. Sembla que abans només graduaven la dificultat global que trobaven a la tirada i els passos d’esqueneta o A0 puntuals no comptaven… Tenint en compte això, la dificultat en termes actuals podríem dir que està al voltant de V+ clàssic i una tercera tirada d’A2 (que segurament es podria alliberar per un expert en fissures). La via es troba poc equipada, però sí que compta amb alguns pitons als llocs clau. La roca és excel·lent, el recorregut molt evident i les reunions comodíssimes!

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  A Espot prenem la pista direcció Sant Maurici i deixem el cotxe al darrer aparcament (enllaç a Google Maps). Anem fins al Llac de Sant Maurici, i abans de l’Estany de Ratera deixem el camí principal i pugem amunt tot el Barranc de l’Abeller fins arribar al Perfil de Monsenyor. Des de l’aparcament, comptar una aproximació al voltant d’unes 3 hores i mitja.

Material:  12 cintes, friends fins al Cam #4 (repetits fins al 0.75) i preveure uns 4 metres de cordino per si cal reforçar els ràpels

Descens:  Des de la mateixa reunió del cim fem un ràpel de 20 m i arribem de nou a la bretxa per on hem passat abans. En aquesta bretxa hi ha un merlet on hem deixat un parell de cordinos i hem fet un ràpel de 30 m en direcció nord fins al terra.

Cordada:  David Hita, Pau Tomé, Josep Santasusana, Jordi Ceballos

També et pot interessar