Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola ¡Ay Carmela! a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

¡Ay Carmela! a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via ¡Ay Carmela! va ser oberta l’any 2000 i ens permet accedir al cim de la Castellassa amb un traçat molt directe i força recomanable, ja que hi ha diversos trams en lliure molt ben trobats. El primer llarg havia estat obert per Xavi Grané, i la resta de via va ser acabada pel Paca. Per cert, la via està dedicada a la filla del Joaquín Olmo.

La via comença per una fissura ben maca que haurem de protegir amb flotants. El segon llarg, en canvi, és un tram d’Ae amb poc interès, que podem enllaçar amb el segon llarg si fem una bona gestió de cordes. Al tercer llarg hi trobem un tram de V+ amb roca a controlar (però que no resulta exposat) i una arribada a cim ben vertical i amb roca excel·lent. Aquest tram final es pot escaquejar anant cap a la dreta, però val la pena fer la sortida directa.

Els germans Masó van obrir una variant d’entrada anomenada Carmelita, que ressegueix en artificial una fissura que hi ha uns metres a l’esquerra de l’entrada original.

Orientació

Oest

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material

16 cintes, 8 xapes recuperables, friends del Camalot 0.5 al 1, tascons, 2 bagues i estreps.

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar