Inici ViesAragóPirineu aragonès Pirineos con Frontera al Pico Portalet (Pirineu aragonès)

Pirineos con Frontera al Pico Portalet (Pirineu aragonès)

per jordi.ceballos@gmail.com

Pirineos con Frontera va ser oberta l’any 2008 per Julio Benedé, Luis Royo i Carlos Budría, del grup Sendero Límite. Es un itinerari generosament equipat i en un bonic entorn de Pirineu. Hi ha diversos trams molt ben trobats i que resulten especialment estètics per les curioses formes de la roca. 

La via sencera es pot fer en lliure amb un grau al voltant de 6b+. L’aproximació i escalada són molt ràpides, de manera que és una bona opció per quan tinguem poc temps i estiguem pels voltants del Midi d’Ossau, això sí, cal tenir en compte que en aquestes vies es fàcil coincidir amb un bon grapat de cordades. Hi ha diversos llargs que es poden enllaçar sense problema.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Anem fins a la Frontera del Portalet i deixem el cotxe a l’esplanada del “Espacio Portalet”, des d’on ja podem veure el Pic Portalet i ubicar la via.  Prenem un corriol en direcció est, i en uns 30 minuts arribem a peu de via. 

Material

12 cintes

Descens

Des del cim baixem caminant a la dreta per un agradable corriol. 

Cordada

Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Sendero Límite


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar