Inici EscaladesAragóPirineu aragonès Valle de Tena a la Foratata

Valle de Tena a la Foratata

per admin

Valle de Tena és una via de love-climbing oberta l’any 2010 de la factoria Sendero Límite, ideal si volem escalar relaxats en un entorn magnífic i amb bona roca. La via és molt variada, té una mica de tot: diedres, xemeneies, encastaments, canaleres, adherència i plaques. La llàstima és que no arribi al cim de la Foratata, m’he quedat amb les ganes, caldrà investigar a veure quines altres vies hi ha a la Peña Foratata… Recomanable anar sense motxilla per a que no emprenyi als trams estrets.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Aparquem al punt més alt de Formigal, a la coordenada N 42º 46.771′ W 0º 21.310′ (enllaç a Google Maps). Pugem per la pista i seguim el corriol marcat amb fites i pintura blava. Hem d’anar amb tendència a la dreta fins al Collado Baladrías. Després anem tirant amunt, i la via es troba al punt més baix on arriba la roca, sota unes plaques llises. Hi ha gravat “VT” a la roca.

Material:  12 cintes

Descens:  La via finalitza a un esperó, no arriba al cim de la Foratata. Per baixar hem de creuar un coll, fer una petita grimpada i arribem a la vira Fermín. Anem baixant la vira amb compte i acabem arribant a una canal que podem desgrimpar o rapelar, i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada:  David Cabañas i Jordi Ceballos

També et pot interessar