Inici ViesAragóPirineu aragonès Subterránea al Pico Aspe (Pirineu aragonès)

Subterránea al Pico Aspe (Pirineu aragonès)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Subterránea va ser oberta l’any 2011 per Luis Royo i Julio Benedé, del grup Sendero Límite. Es una via de “love climbing”, generosament equipada, amb roca excel·lent i en un magnífic entorn pirinenc. L’itinerari està ben trobat, té un primer llarg especialment curiós que transcorre per dins d’una cova i a més amb l’afegit que acabem fent cim al Pico Aspe (2.645 m). Es una via molt concorreguda, és recomanable matinar.

El grau obligat és V+. Com a horari orientatiu, l’activitat completa pot estar al voltant de 8 h:  unes 2h d’aproximació, 4h d’escalada i 2h de retorn.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de Jaca anem fins a Aisa, seguim la pista i deixem el cotxe al pàrquing de la Cleta (enllaç a Google Maps). Anem per la pista i als pocs minuts prenem un trencall a la dreta en direcció al camí normal d’ascens al Aspe (cartell indicador). Passem de llarg un primer trencall a la dreta cap al “Chorro de Rigüelo”, i prenem el següent trencall a la dreta, que va al Pas de la Garganta de Aisa. Quan veiem la cova on comença la via, lo més còmode és superar la gran tartera pel seu marge dret.

Recomanable consultar el següent track de wikiloc.

Material

12 cintes i friends del Totem blau al verd. Opcionalment un frontal per al primer llarg.

Descens

Seguim unes fites, grimpem fins al capdamunt de la cresta i arribem caminant al cim del Pico Aspe (2645 m). Baixem pel camí normal, creuem el karst del Aspe i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Ricard Montalà i Jordi Ceballos

Enllaços

Sendero Límite


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar