Inici ViesAragóRiglos Luis Villar al Mallo Firé (Riglos)

Luis Villar al Mallo Firé (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Luis Villar va ser oberta els dies 3, 4 i 5 d’agost de 1958 per Ernesto Navarro, Roberto Ligorred i Luis Lázaro, i la van batejar amb aquest nom perquè la van dedicar al cap dels muntanyencs del Frente de Juventudes de la Falange. Al 2017 va ser retroequipada amb bolts, convertint-la en una via de love-climbing.

Es una via ideal per fer-la un matí d’estiu, ja que el sol no hi toca fins a les 14h. Com a horari orientatiu, nosaltres hem estat 5 hores fins al cim de la Punta No Importa. Actualment és una via molt ràpida, poc obligada (V+) i amb la roca ben sanejada. 

Orientació

Oest

Aproximació

Aparquem al poble de Riglos. Anem cap al Mallo Pisón, el voregem i prenem un corriol en direcció al Mallo Firé. Els 3 primers llargs són comuns amb la Rabadá-Navarro.

Material

18 cintes

Descens

Quan arribem al collet on es troba la R12 ja podríem baixar pel cantó oposat, però hem fet el llarg 13 de flanqueig a la dreta i després caminant fins a la Punta No Importa. Per tornar al collet de la R12 cal fer un ràpel una mica incòmode on anirà bé deixar alguna cinta xapada per evitar el pèndol del segon. 

Un cop de nou al collet, desgrimpem pel cantó oposat amb l’ajuda d’alguns arbres i fem un primer ràpel d’uns 20 m. Seguim baixant i fem un darrer ràpel de 30 m.

Cordada

Ricard Montalà i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar