Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Directa Snoopy al Gorro Frigi (Montserrat)

Directa Snoopy al Gorro Frigi (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Directa Snoopy va ser oberta l’any 1981 per Xavier Martín, Jordi Muñoz, Guillem Giné, Miki Capella i Piti Capella. Es una via preciosa que traça un recorregut ben directe fins al cim del Gorro Frigi, amb ben poques expansions, grau amable i roca en tot moment excel·lent, una delícia!

Es important tenir clar que quan van obrir la Directa Snoopy, en aquest pany de paret només hi havia la Badalona, la Haus-Estrems i la Mompart. Amb el transcurs dels anys, s’hi han anat encabint més i més vies, fins al punt que s’acaben trepitjant unes a les altres, i al final no saps ni quina via estàs fent…  La degeneració que ha patit Gorros i especialment el Gorro Frigi, la veritat que fa molta pena. 

El repte és aconseguir fer la Snoopy pel seu recorregut original sense xapar cap assegurança d’altres vies, ho hem aconseguit excepte al tercer llarg en que els parabolts lluents de la via del Carles ens han fet caure a la temptació. 

Orientació

Nord-est

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni i arribem al Gorro Frigi. La via comença uns metres a l’esquerra de la Badalona.

Material

8 cintes, 2 bagues per a merlets i friends fins al Camalot #1

Descens

Baixem per la normal (vessant sud) en 2 ràpels (25+20). Seguim baixant entre els arbustos fins arribar a la canal entre la Magdalena Superior i el Gorro Frigi. Remuntem al coll i baixem per la canal fins arribar de nou al camí de Sant Jeroni.

Cordada

Jordi Pina i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc Empotrat


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar