Inici ViesAragóPirineu aragonès Julián Vicente o Diedro Hoz de Jaca

Julián Vicente o Diedro Hoz de Jaca

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Julián Vicente (també anomenada Diedro Hoz de Jaca), es troba a la Paret del Mirador, i va ser oberta l’any 1988 per Ursi Abajo i el seu fill David Abajo. La via es troba retroequipada, hi han afegit moltes més expansions de les que hi havia originalment.

Es una via divertida i molt ràpida, perfecta per un matí d’estiu, ja que estarem a l’ombra. Es una via molt concorreguda, en la poca estona en que hem estat, hem coincidit amb 5 cordades més, per sort érem els primers i hem sortit ràpid, però es deu haver format un bon tap! 

Orientació

Oest

Aproximació

Deixem al cotxe a algun dels aparcaments al costat del Mirador de Hoz de Jaca (enllaç a Google Maps). Hem d’anar fins al mirador, i al costat esquerre trobarem un cartell que diu “No arrojar basura, zona de escalada”. Al costat del cartell comença un corriol equipat amb alguna corda fixa que ens porta als ràpels. Fem 2 ràpels de 55 metres i quedem pràcticament al costat del peu de via.

Material

15 cintes

Descens

La via finalitza al mateix lloc on hem començat els ràpels, així que tornem al cotxe caminant.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos

Enllaços

Eskalatzencas


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar