Inici ViesAragóPirineu aragonès Clásica de Verano a Peña Montañesa

Clásica de Verano a Peña Montañesa

per jordi.ceballos@gmail.com

La Clásica de Verano va ser oberta l’any 2003 per José Luis del Val i Sidarta Gallego. Es una via ben recomanable i original, que s’endinsa a una cova amb una roca brutal i té la seva gràcia. La via es troba a la cara sud de Peña Montañesa, però queda entre diverses parets que li fan ombra pràcticament tot el dia. No hem trobat cap tram humit, però segurament no és bona idea anar-hi després de pluges, ja que el tram de la cova ha de trigar en eixugar-se.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des d’Aínsa anem per la N-260 a Arro, on prenem la carretera secundària fins a Oncins (són 4 cases i un bar), aparquem al costat de la font i una petita ermita. Allà mateix comença el camí d’aproximació cap a Peña Montañesa, que seguim uns 25 min fins arribar a una gran fita, on prenem un corriol que seguim amunt fins arribar al peu de via (primer parabolt visible). Al voltant de 1h 30min d’aproximació.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #3 i fissurers

Descens

  • Opció 1 (caminant per la Faja Toro): Ens encordem per anar a cercar la Faja Toro, un espectacular camí que no coneixíem i que val molt la pena. Cap al final de la Faja cal prendre un trencall amunt i remuntar un tros, però nosaltres ens hem colat i hem acabat anant a parar a un ràpel d’uns 40 metres des d’una bona instal·lació.
  • Opció 2 (rapelant): No es rapela per la pròpia via, sinó uns metres més a la dreta. Cal fer 4 ràpels (30, 55, 35 i 60) i desfer el camí d’aproximació

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Todoescalada.net


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar