Inici EscaladesAragóPirineu aragonès Clásica de Verano a Peña Montañesa

Clásica de Verano a Peña Montañesa

per admin

La Clásica de Verano va ser oberta al 2003 per José Luis del Val i Sidarta Gallego. Es una via ben recomanable i original, que s’endinsa a una cova amb una roca brutal i té la seva gràcia. La via es troba a la cara sud de Peña Montañesa, però queda ensotalada entre diverses parets que li fan ombra pràcticament tot el dia. No hem trobat cap tram humit, però segurament no és bona idea anar-hi després de pluges, ja que el tram de la cova ha de trigar en eixugar-se.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Aínsa anem per la N-260 a Arro, on prenem la carretera secundària fins a Oncins (són 4 cases i un bar), aparquem al costat de la font i una petita ermita. Allà mateix comença el camí d’aproximació cap a Peña Montañesa, que seguim uns 25 min fins arribar a una gran fita, on prenem un corriol que seguim amunt fins arribar al peu de via (primer parabolt visible). Comptar aprox 1h 30min d’aproximació.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #3 i tascons

Descens: 

  • Opció 1 (caminant per la Faja Toro): Ens encordem per anar a cercar la Faja Toro, un espectacular camí que no coneixíem i que val molt la pena. Cap al final de la Faja cal prendre un trencall amunt i remuntar un tros, però nosaltres ens hem colat i hem acabat anant a parar a un ràpel d’uns 40 metres des d’una bona instal·lació.
  • Opció 2 (rapelant): No es rapela per la pròpia via, sinó uns metres més a la dreta. Cal fer 4 ràpels (30, 55, 35 i 60) i desfer el camí d’aproximació

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar