Inici ViesAragóPirineu aragonès Diedro del 73 a la Pared de la Cascada (Ordesa)

Diedro del 73 a la Pared de la Cascada (Ordesa)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedro del 73 va ser obert l’any 1973 per Dominique Séguier y Francis Tomas. Es una via molt poc equipada, sense cap expansió i on la majoria de reunions s’han de reforçar. Les primeres tirades són perdedores, hi ha tant poc equipament que per encertar el camí correcte cal tenir el radar molt afinat i també una mica de sort. En el nostre cas, els 3 primers llargs els  hem fet fora de la via, ja que sense saber-ho anàvem uns metres desplaçats a la dreta i ens hem complicat la vida més del compte.

Si tornéssim a fer la via, segurament encertaríem l’itinerari i les sensacions serien diferents, però m’ha semblat una via difícil de llegir i exigent. En tot cas, un viot vertical i on és complicat abandonar, de manera que no et pots relaxar en cap moment.

Orientació

Sud

Aproximació

Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla.

Un cop a la Pradera d’Ordesa, prenem el camí cap a les Clavijas de Cotatuero i abans d’arribar-hi ens desviem a l’esquerra. La via es troba abans de la Zaratustra i Rabadá-Navarro, a un gran diedre. La primera tirada és força indefinida, fa una mica de diagonal a l’esquerra.

Material

15 cintes llargues, friends fins al Camalot #4 (repetint del #0.5 al #2) i fissurers

Descens

Anem a cercar les Clavijas de Cotatuero, les creuem i enllacem amb el camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Txastimendiak


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar