Inici ViesAragóPirineu aragonès Diedro del 73 a la Pared de la Cascada (Ordesa)

Diedro del 73 a la Pared de la Cascada (Ordesa)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedro del 73 va ser obert l’any 1973 per Dominique Séguier y Francis Tomas. Es una via molt poc equipada, sense cap expansió i on la majoria de reunions s’han de reforçar. Les primeres tirades són perdedores, hi ha tant poc equipament que per encertar el camí correcte cal tenir el radar molt afinat i també una mica de sort. En el nostre cas, els 3 primers llargs els  hem fet fora de la via, ja que sense saber-ho anàvem uns metres desplaçats a la dreta i ens hem complicat la vida més del compte.

Si tornéssim a fer la via, segurament encertaríem l’itinerari i les sensacions serien diferents, però m’ha semblat una via difícil de llegir i exigent. En tot cas, un viot vertical i on és complicat abandonar, de manera que no et pots relaxar en cap moment.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla.

Un cop a la Pradera d’Ordesa, prenem el camí cap a les Clavijas de Cotatuero i abans d’arribar-hi ens desviem a l’esquerra. La via es troba abans de la Zaratustra i Rabadá-Navarro, a un gran diedre. La primera tirada és força indefinida, fa una mica de diagonal a l’esquerra.

Material

15 cintes llargues, friends fins al Camalot #4 (repetint del #0.5 al #2) i fissurers

Descens

Anem a cercar les Clavijas de Cotatuero, les creuem i enllacem amb el camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Txastimendiak


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar