Inici EscaladesAragóPirineu aragonès Pilar de Primavera al Tridente (Ordesa)

Pilar de Primavera al Tridente (Ordesa)

per admin

El Pilar de Primavera va ser obert al 1974 per Raymond Despiau i Jean Pierre Barokas, i anys més tard es va allargar amb una interessant entrada directa des de més avall. De l’entrada directa teníem poca informació però val molt la pena, és una tirada totalment desequipada de 50 metres de V+ mantingut amb alguns trams ben guapos. De la resta de via, el més destacable és la tirada del diedre i l’estètica fissura de la darrera tirada. En conjunt és una bona via, molt poc equipada i que es fa curta, tot i que entre l’aproximació i tot plegat acaba sent un bon tute, i és que aquí no regalen res… L’única pega és la incòmoda aproximació, però és el peatge a pagar.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla (obrir enllaç). Un cop a la Pradera d’Ordesa, prenem el camí cap a les Clavijas de Cotatuero i després girem a l’esquerra cap al Circ de Carriata. El camí va vorejant la base de les parets, passem de llarg el Pilar de Cotatuero (Rabadá-Navarro, Zaratustra, etc.) i més endavant veiem el Pilar de Primavera, que comença a una feixa més amunt a la que accedim per una canal-xemeneia amb alguns trams de IV. En aquest tram d’aproximació les plantes punxen de mala manera, molt recomanable portar pantalons llargs. Un cop superada la canal-xemeneia hi ha uns darrers metres herbosos delicats, i per fi arribem a peu de via.

Material:  Friends fins al Cam #3 (repetint #0.5 i #0.75), joc complet de tascons i 15 cintes llargues

Descens:  Resseguim les parets per un petit corriol fins a les Clavijas de Cotatuero, les creuem i enllacem amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar