Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles GEDE a l’Escorpí o Gran Xemeneia d’Agulles (Montserrat)

GEDE a l’Escorpí o Gran Xemeneia d’Agulles (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GEDE o Gran Xemeneia d’Agulles va ser oberta el 14/02/1960 per Josep Santacana, Ramon Morera, Manel Guasch i Jaume Mas. Tot i que lo més destacable d’aquesta via són les tirades de xemeneia i encastament (de la quarta en endavant), es tracta d’una via variada on per exemple també és molt maca la primera tirada de diedre.

Pensàvem que la via era molt exposada però, exceptuant la darrera tirada, es protegeix prou bé. A la darrera tirada, el tram més esgotador és l’encastament inicial (que nosaltres hem passat per dins), i un cop superat el primer pitó es poden posar diverses assegurances a caldo. Aquesta darrera tirada és exigent i espectacular.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, passada la Cadireta anem cap a a Coll de Porc, i després prenem el trencall cap al Portell Estret. Al segon revolt sortim del camí i resseguim la paret cap a la dreta fins arribar a l’evident diedre on comença la via.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #3, una xapa recuperable, 2 bagues, fissurers, tricams i un estrep

Descens

Remuntem la canal fins a un collet, des d’on baixem fins enllaçar amb el camí que va al Portell Estret.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar