Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Matalonga és una espectacular xemeneia oberta l’any 1935, de la que malauradament no hi ha dades dels oberturistes. La via comença al vessant oposat de la X, i després de la primera reunió fan el mateix recorregut. 

La via és una mica més difícil i exposada que la X, però en canvi és més espectacular, ja que a la primera tirada hi ha un tram on has de sortir cap a fora i impresiona força… Podem aprofitar 2 ponts de roca de la via Gai Grimpar, ja que hi ha un petit tram on van molt properes.

Orientació

Oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voregem la Castellassa per la dreta, en primer lloc trobem la X, i hem d’anar just a la banda contrària.

Material

10 cintes, tricams, 2 xapes recuperables i friends fins al Camalot #3

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar