Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per admin

La Castellassa té dues xemeneies, una enfront de l’altra, la primera que es va obrir va ser la Matalonga (any 1935) i més tard la X, que va a cercar la primera reunió de la Matalonga i d’allà en endavant les dues vies van pel mateix lloc. Curiosament, la via X és força repetida, però la Matalonga ha quedat en l’oblit. La via m’ha agradat, és una mica més difícil i exposada que la X, però en canvi és més espectacular, ja que a la primera tirada hi ha un tram on has de sortir cap a fora i impresiona força… Podem aprofitar 2 ponts de roca de la via Gai Grimpar, ja que hi ha un petit tram on van molt properes. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voregem la Castellassa per la dreta, en primer lloc trobem la xemeneia X, i just a la banda contrària es troba la Matalonga.

Material:  10 cintes, tricams, 2 xapes recuperables i friends fins al Cam #3

Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada:  Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

També et pot interessar