Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Matalonga a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Matalonga és una espectacular xemeneia oberta als anys 30, de la que malauradament no hi ha dades dels oberturistes. La via comença al vessant oposat de la X, i després de la primera reunió fan el mateix recorregut. 

La via és una mica més difícil i exposada que la X, però en canvi és més espectacular, ja que a la primera tirada hi ha un tram on has de sortir cap a fora i impressiona força… Podem aprofitar 2 ponts de roca de la via Gai Grimpar, ja que hi ha un petit tram on van molt properes.

Orientació

Oest

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voregem la Castellassa per la dreta, en primer lloc trobem la X, i hem d’anar just a la banda contrària.

Material

10 cintes, tricams, 2 xapes recuperables i friends fins al Camalot #3

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar