Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Normal a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Normal a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Castellassa va ser oberta el 9/9/1923 per Josep Abelló, Hans Weichsel Müller i Martí Rovira. Els primers metres són la part més difícil, i la darrera tirada és molt maca, amb un canvi d’agulla ben curiós per arribar al cim de la Torre. Lògicament aquesta via va ser oberta sense expansions, però de tant en tant algú n’afegeix i posteriorment són retirades.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material

6 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra. 
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar