Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Normal a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Normal a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Castellassa va ser oberta l’any 1923 per J. Abelló, H. Weichsel i M. Rovira. El començament de la primera tirada és la part més difícil, i la darrera tirada és molt maca, amb un canvi d’agulla ben curiós per arribar al cim de la Torre. Lògicament aquesta via va ser oberta sense expansions, però de tant en tant algú n’afegeix i posteriorment són retirades. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material:  6 cintes i friends fins al Cam #3

Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra. 
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada:  Miquel Jordan, Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar