Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles CADE a la Miranda de la Portella (Montserrat)

CADE a la Miranda de la Portella (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualment coneixem aquesta via amb el nom de CADE, oberta el 28/10/1957 per Josep Santacana, Jordi Pons, Salvador Pons i Jaume Vendrell, però hi ha una incoherència important ja que cap d’aquests 4 escaladors era del CADE. A continuació aprofitem per descriure com creiem que potser van anar els fets que donen explicació a aquest notable error històric.

L’any 1957 aquests 4 escaladors van obrir la via sense deixar cap rastre de pas, i després de 2 llargs van finalitzar l’escalada al cim de la Roca dels Vuit, que és l’agulla que hi ha a la dreta de la Miranda de la Portella. Posteriorment, l’any 1967, l’Emili Civís i Emili Gil van repetir el mateix recorregut fins al collet entre les 2 agulles (pensant-se que obrien via), i a continuació sí que van obrir per primer cop els 2 darrers llargs fins al cim de la Miranda de la Portella. Van batejar l’itinerari com Civís-Gil, però amb el temps es va acabar coneixent com a CADE, entitat a la que pertanyien ambdós escaladors.

Es tracta d’una via del tot recomanable, que té com a principal curiositat la gran llastra del segon llarg, que travessem per dins amb un bonic tram de xemeneia. La via es pot fer íntegrament en lliure amb un grau de 6c+.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem a Agulles i pugem el Pas de les Portelles. Voregem la Portella Gran, passem pel costat del Dauet i baixem la canal entre la Miranda de la Portella i l’Agulla dels Tres. Un cop hem baixat la canal, voregem amb compte la Roca de les Vuit arran de paret i de seguida arribem a peu de via.

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #2 i estreps

Descens

Ràpel de 20 m pel vessant oposat i anem a cercar el Pas de les Portelles

Cordada

Miquel Jordan, Niko Inglada i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar