Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Esperó de la Boira al Ninot (Montserrat)

Esperó de la Boira al Ninot (Montserrat)

per admin

El Ninot és una agulla de les Roques del Duc, un lloc especialment tranquil i amb unes vistes impresionants de la Paret de l’Aeri. L’Esperó de la Boira és una via oberta al 1978, amb una primera tirada molt estètica, una mena de xemeneia ben curiosa. El pitjor tram de la via és l’arribada a la reunió de la segona tirada, ja que hi ha uns metres terrosos que resulten exposats. A la tercera tirada cal anar amb compte i no confondre’s amb la via de bolts que estan obrint uns metres a la dreta, tota la nostra via està equipada amb burins (en força bon estat). El grau obligat de la via sense pitonar és aprox 6b, i pitonant (només cal 1 pitó) el grau obligat baixa a V+/6a.

Orientació:  Oest

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l’Arrel en direcció al Monestir. Just passada la paret de l’Aeri, prenem la Canal del Moro amunt fins arribar a les Roques del Duc.

Material:  18 cintes, friends fins al Cam #2, tricams, 2 bagues, 1 xapa recuperable i 1 pitó pla curt

Descens:  Es baixa per la pròpia via en un parell de ràpels d’uns 40 m. El segon ràpel el podem fer des de la reunió de bolts d’una nova via que estan obrint a la dreta. Com a curiositat comentar que el recorregut del segon ràpel coincideix amb la variant d’entrada a aquesta via que van obrir el Joan Armengol i Koki Gassiot.

Cordada:  Carles Llovet, Juan Wenceslao i Jordi Ceballos

També et pot interessar