Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Esperó de la Boira al Ninot (Montserrat)

Esperó de la Boira al Ninot (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó de la Boira al Ninot va ser obert l’any 1978 per Claudi Mena i Lluís Agustí.  Aquesta agulla es troba a les Roques del Duc, un indret especialment tranquil i amb unes vistes impressionants de la Paret de l’Aeri.

La primera tirada és molt estètica, és una mena de xemeneia ben curiosa. El pitjor tram de la via és l’arribada a la reunió de la segona tirada, ja que hi ha uns metres terrosos que resulten exposats. A la tercera tirada cal anar amb compte i no confondre’s amb la via de bolts que estan obrint uns metres a la dreta, tota la nostra via està equipada amb burins (en força bon estat). El grau obligat sense pitonar és al voltant de 6b, i pitonant (només cal 1 pitó) el grau obligat baixa a V+/6a.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l’Arrel en direcció al Monestir. Just passada la paret de l’Aeri, prenem la Canal del Moro amunt fins arribar a les Roques del Duc.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #2, tricams, 2 bagues i 1 xapa recuperable. Opcionalment 1 pitó pla curt

Descens

Es baixa per la pròpia via en un parell de ràpels d’uns 40 m. El segon ràpel el podem fer des de la reunió de bolts d’una nova via que estan obrint a la dreta. Com a curiositat comentar que el recorregut del segon ràpel coincideix amb la variant d’entrada a aquesta via que van obrir el Joan Armengol i Koki Gassiot.

Cordada

Carles Llovet, Juan Wenceslao i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar