Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Cerdà-Pokorski a la Prenyada (Montserrat)

Cerdà-Pokorski a la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cerdà-Pokorski a la Prenyada va ser oberta l’any 1959 per Joan Cerdà i Heinz Pokorski, i és una de les grans clàssiques de Sant Benet. Es una via molt lògica, amb bona roca i gens polida. Hem entrat per la primera tirada original, que és una tirada ben guapa i recomanable, molt millor que la canal arbrada de més a la dreta. Compte que hi ha diverses ressenyes que indiquen erròniament que la primera tirada va per la canal arbrada.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anéssim cap a l’Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença l’entrada original de la Cerdà-Pokorski (la canal arbrada de la dreta és una variant d’entrada).

Material

12 cintes, 2 bagues, fissurers i friends fins al Camalot #2

Descens

Fem un únic ràpel de 30 m fins a la canal. Després baixem pel corriol fins que hi ha un moment en que hem de sortir de la canal fent un gir pronunciat a l’esquerra, remuntem un collet, passem pel peu de via de la Gómez-Xalmet i arribem de nou al refugi.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

El príncep de les maduixes


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar