Inici EscaladesMontserratSant Salvador Cerdà-Pokorski a la Prenyada (Montserrat)

Cerdà-Pokorski a la Prenyada (Montserrat)

per admin

La Cerdà-Pokorski va ser oberta el 18/10/1959 al 1959 per Joan Cerdà i Heinz Pokorski, i és una de les grans clàssiques de Sant Benet. M’ha semblat una via ben guapa i lògica, amb bona roca i gens sobada. Hem entrat per la primera tirada original, i certament és una tirada ben guapa i recomanable, que pinta infinitament millor que la canal arbrada de més a la dreta, és una llàstima que a diverses ressenyes indiquin erròniament que la primera tirada va per la canal arbrada.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anèssim cap a la Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença la entrada original de la Cerdà-Pokorski (la variant d’entrada que apareix a diverses ressenyes va per la canal arbrada de la dreta).

Material:  12 cintes, 2 bagues, tascons i friends fins al Cam #2

Descens:  Un únic ràpel de 50 m per la via normal (vessant nord). Baixem tota la canal, en un petit tram amb l’ajuda d’una corda fixa, i amb tendència a l’esquerra tornem al Refugi de Sant Benet.

Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

També et pot interessar