Inici ViesLleidaAlt UrgellSant Honorat Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cimarron va ser oberta l’any 2011 per Joan Vidal (“Indi”) i Josep Rodríguez (“Rodri”), i probablement n’hem fet la primera repetició. Hi hem estat dues jornades: el primer dia hem fet les 3 primeres tirades que són d’artifo, i el segon dia hem fet la resta de tirades en plan més lleuger, ja que només calen cintes exprés.

La tirada més treballosa amb diferència és la segona, on cal pitonar força i la roca no és bona. A partir de la tercera tirada es fa molt bé en lliure (excepte passos puntuals d’Ae), tot ben protegit i amb bona roca, amb el que resulta molt agradable.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Peramola prenem la pista (necessari 4×4) i aparquem a Coll de Mu (enllaç a Google Maps). Un cop allà, anem a cercar el vessant nord de Sant Honorat, i anem seguint un espectacular recorregut per vires penjades fins arribar al peu via.

Material

18 pitons variats, friends fins al Camalot #0.75, tricams, 25 cintes i 2 bagues

Descens

Després de pujar al Cim Cònic, hem baixat per la normal. Recomanable baixar de dia, ja que de nit pot tenir mala llet. Cal seguir marques vermelles i fites fins entrar a una canal arbrada. Baixem tota la canal, i quan es transforma en una selva infranquejable sortim cap a l’esquerra i rapelem uns 20 m d’una savina (es pot desgrimpar). Seguim uns metres avall i fem un segon ràpel de 20 m d’un arbre (es pot evitar fent un llarg flanqueig a l’esquerra).

Cordada

Jaume Clotet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar