Inici EscaladesAlt UrgellSant Honorat Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

per admin

La via Cimarron va ser oberta al 2011 per Joan Vidal (“Indi”) i Josep Rodríguez (“Rodri”), i probablement n’hem fet la primera repetició. Hi hem dedicat 2 jornades: el primer dia hem fet les 3 primeres tirades que són d’artifo, i el segon dia hem fet la resta de tirades en plan més lleuger, ja que només calen cintes exprés. La tirada més treballosa amb diferència és la segona, on cal pitonar força i la roca no és bona. A partir de la tercera tirada es fa molt bé en lliure (excepte passos puntuals de Ae), tot ben protegit i bona roca, amb el que resulta molt agradable.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Peramola prenem la pista (necessari 4×4) i aparquem a Coll de Mu (enllaç a Google Maps). Un cop allà, anem a cercar el vessant nord de Sant Honorat, i anem seguint un espectacular recorregut per vires penjades fins arribar al peu via.

Material:  18 pitons variats, friends fins al Cam #0.75, tricams, 25 cintes i 2 bagues

Descens:  Després de pujar al Cim Cònic, hem baixat per la normal. Recomanable baixar de dia, ja que de nit pot tenir mala llet. Cal seguir marques vermelles i fites fins entrar a una canal arbrada. Baixem tota la canal, i quan es transforma en una selva infranquejable sortim cap a l’esquerra i rapelem uns 20 m d’una savina (també es pot desgrimpar). Seguim uns metres recte avall i fem un segon ràpel de 20 m d’un arbre (després hem vist que aquest segon ràpel es pot evitar fent un llarg flanqueig a l’esquerra).

Cordada:  Paca Clotet i Jordi Ceballos

També et pot interessar