Inici ViesLleidaAlt UrgellSant Honorat Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

Cimarron al Cim Cònic (Sant Honorat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cimarron va ser oberta l’any 2011 per Joan Vidal “Indi” i Josep Rodríguez “Rodri”, i probablement n’hem fet la primera repetició. Hi hem estat dues jornades: el primer dia hem fet les 3 primeres tirades que són d’artifo, i el segon dia hem fet la resta de tirades, on només calen cintes exprés.

La tirada més treballosa amb diferència és la segona, on cal pitonar força i la roca no és bona. A partir de la tercera tirada es fa molt bé en lliure (excepte passos puntuals d’Ae), tot ben protegit i amb bona roca, amb el que resulta molt agradable.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Peramola prenem la pista (necessari 4×4) i aparquem a Coll de Mu (enllaç a Google Maps). Un cop allà, anem a cercar el vessant nord de Sant Honorat, i anem seguint un espectacular recorregut per vires penjades fins arribar al peu via.

Material

18 pitons variats, friends fins al Camalot #0.75, tricams, 25 cintes i 2 bagues

Descens

Després de pujar al Cim Cònic, hem baixat per la normal. Recomanable baixar de dia, ja que de nit pot tenir mala llet. Cal seguir marques vermelles i fites fins entrar a una canal arbrada. Baixem tota la canal, i quan es transforma en una selva infranquejable sortim cap a l’esquerra i rapelem uns 20 m d’una savina (es pot desgrimpar). Seguim uns metres avall i fem un segon ràpel de 20 m d’un arbre (es pot evitar fent un llarg flanqueig a l’esquerra).

Cordada

Jaume Clotet “Paca” i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar