Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa Normal al Sabardó (Camarasa)

Normal al Sabardó (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal al Sabardó va ser oberta l’any 1971 per Xavier Garreta, Enric Valentí i Enric Bach. Aquesta agulla és més aviat una gran llastra adossada a la paret, i té diverses vies ben interessants. Un cop dalt de l’agulla, és molt recomanable fer la sortida directa, que amb un pas de gegant i la superació d’un diedre desequipat ens permet accedir al cim de la paret. En conjunt és una via molt recomanable, amb alguns trams ben macos, i la sortida directa és la cirereta del pastís.

Orientació

Oest

Aproximació

Travessem el poble de Camarasa direcció Tremp i aparquem just abans de creuar el riu Segre (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la carretera i poc abans d’arribar a la Central Hidroelèctrica prenem un corriol que s’enfila directe fins a la base del Puro. Anem a la dreta i en només 1 minut arribem al Sabardó.

La via comença a la banda dreta de l’agulla, pugem per una canal terrosa i muntem R0 a un arbre.

Material

12 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #3

Descens

  • Si ens hem quedat al cim de l’agulla, fem 2 ràpels pel vessant oest (15+40).
  • Si hem fet la Sortida Directa fins al cim, prenem el corriol cap a l’esquerra fins al pont penjat i tornem de nou a la carretera. 

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar