Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa Mayor-Oliva o Directa al Sabardó (Camarasa)

Mayor-Oliva o Directa al Sabardó (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Mayor-Oliva, també anomenada Directa al Sabardó, va ser oberta l’any 1975 per Jordi Mayor i Rosendo Oliva. Es una via del tot recomanable, on destaca una excel·lent primera tirada que ressegueix una fissura amb molt bona roca, passos elegants i on haurem d’anar protegint amb flotants.

Podem rapelar des del cim de l’agulla, però val la pena seguir amunt i fer la Sortida Directa fins dalt de tot.

Orientació

Oest

Aproximació

Travessem el poble de Camarasa direcció Tremp i aparquem just abans de creuar el riu Segre (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la carretera i poc abans d’arribar a la Central Hidroelèctrica prenem un corriol que s’enfila directe fins a la base del Puro. Anem a la dreta i en només 1 minut arribem al Sabardó.

Seguim una corda fixa cap a l’esquerra i la via comença uns metres abans d’arribar a la Rupi-Garreta. Com el peu de via és una mica penjat, podem aprofitar per assegurar-nos a una xapa de la corda fixa.

Material

12 cintes, tascons, 1 baga i friends fins al Camalot #3

Descens

  • Si ens hem quedat al cim de l’agulla, fem 2 ràpels pel vessant oest (15+40).
  • Si hem fet la Sortida Directa fins dalt de tot, prenem el corriol cap a l’esquerra fins al pont penjat i tornem de nou a la carretera. 

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar