Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Ludwig-Casanellas al Contrafort de la Prenyada (Montserrat)

Ludwig-Casanellas al Contrafort de la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Ludwig-Casanellas al Contrafort de la Prenyada va ser oberta l’any 1972 per Franz A. Ludwig i Pere Casanellas. Aquesta cordada va obrir diverses vies a Montserrat, i les anomenaven Hispano-Suècia, ja que en Franz A. Ludwig (24/5/1933 – 20/10/2020), era de nacionalitat sueca. Per cert, el seu cognom apareix mal escrit com ‘Ludwing’ a diverses fonts, però hem confirmat que el cognom correcte és ‘Ludwig’.

Aquesta via necessitava una restauració des de fa uns 7 anys, quan el Lete i Eduard es fan fotre un ensurt de mort al petar la llastra on hi havia un dels spits de la primera reunió, i van quedar tots 2 penjant de l’únic spit que quedava a la reunió (veure foto). La llastra amb l’spit ha estat tots aquests anys allà penjant, i ara l’han guardat de record al Refugi de Sant Benet.

Hem restaurat la via amb l’ajuda del Cesc Aldabó (funklimbs), de manera que ara ja es pot tornar a escalar amb normalitat. Tots el bolts i xapes inox han estat donats gratuïtament dins el 10è aniversari de Kop de Gas, i un pitó que hem deixat a la primera tirada ha estat cortesia del Jordi Cuevas.

Es tracta d’una via ben maca i ràpida per pujar al Contrafort de la Prenyada combinant lliure i artificial equipat. La roca als primers metres no és gaire adherent, però de seguida millora i a la resta de via és excel·lent. Per cert, la primera tirada admet una variant directa on només hi havia un burí molt deteriorat que també hem canviat per un parabolt.

Un cop al collet entre el Contrafort i la Prenyada, podem optar per seguir amunt enllaçant amb el tram superior de l’Aresta GAM, o podem baixar amb un únic ràpel en direcció nord.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des del Monestir anem fins al refugi de Sant Benet. Sortim del refugi en direcció nord, passem una petita porta de pedra i en qüestió de segons arribem al peu de via, que podem identificar gràcies a una gran llastra que hi ha a terra. 

Material

2 bagues, 17 cintes, friends fins al Camalot #1 i estreps. Opcionalment 1 xapa recuperable

Descens

Des del collet baixem amb un ràpel de 35 metres en direcció nord.

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar