Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa Terra Lliure a la Paret de les Gralles (Camarasa)

Terra Lliure a la Paret de les Gralles (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

Terra Lliure va ser oberta l’any 1994 per Jordi Marmolejo i David Garcia.  Aquesta és d’aquelles vies en que per accedir a peu de via s’ha de rapelar i té el seu punt, no acabes d’estar tranquil fins que arribes a dalt!

Es una bona via d’auto-protecció, a la poc concorreguda Paret de les Gralles de la Serra Carbonera. M’ha semblat una via ben recomanable i força mantinguda en les dificultats. La roca en algun punt fa mala pinta però està sanejada.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Camarasa prenem la pista fins a l’Ermita de Sant Jordi, continuem aprox 1 km fins a uns camps i aparquem a N 41º 53.845′ E 00º 53.621′ (enllaç a Google Maps).

Allà mateix prenem un caminet marcat amb fites que al principi fa baixada, i després s’enfila dalt d’un turonet que ens queda al davant. Seguim tota l’estona les fites fins que arribem a una que té una pedra pintada de vermell, des d’on fem 2 ràpels de 40 m per accedir a la base de la paret. Un cop a baix, caminem en direcció oest i de seguida arribem a peu de via.

Material

15 cintes i friends fins al Camalot #4 (amb algun mitjà repetit)

Retorn

Desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Armand Ballart, Carles Llovet i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar