Inici ViesLleidaLa NogueraCamarasa Terra Lliure a la Paret de les Gralles (Camarasa)

Terra Lliure a la Paret de les Gralles (Camarasa)

per jordi.ceballos@gmail.com

Terra Lliure va ser oberta l’any 1994 per Jordi Marmolejo i David Garcia.  Aquesta és d’aquelles vies en que per accedir a peu de via s’ha de rapelar i té el seu punt, no acabes d’estar tranquil fins que arribes a dalt!

Es una bona via d’auto-protecció, a la poc concorreguda Paret de les Gralles de la Serra Carbonera. M’ha semblat una via ben recomanable i força mantinguda en les dificultats. La roca en algun punt fa mala pinta però està sanejada.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Camarasa prenem la pista fins a l’Ermita de Sant Jordi, continuem aprox 1 km fins a uns camps i aparquem a N 41º 53.845′ E 00º 53.621′ (enllaç a Google Maps).

Allà mateix prenem un caminet marcat amb fites que al principi fa baixada, i després s’enfila dalt d’un turonet que ens queda al davant. Seguim tota l’estona les fites fins que arribem a una que té una pedra pintada de vermell, des d’on fem 2 ràpels de 40 m per accedir a la base de la paret. Un cop a baix, caminem en direcció oest i de seguida arribem a peu de via.

Material

15 cintes i friends fins al Camalot #4 (amb algun mitjà repetit)

Retorn

Desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Armand Ballart, Carles Llovet i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar