Inici ViesGironaRipollès La Tardor de Nebjeperura a la Dent de Rossell

La Tardor de Nebjeperura a la Dent de Rossell

per jordi.ceballos@gmail.com

La Tardor de Nebjeperura va ser oberta l’any 1998 per Jordi Romeu, Pep Vila, Josep Mª Parareda, Josep Martí i Gerard Peix. Es una de les grans clàssiques de la Dent de Rossell, una via molt recomanable on totes les tirades són ben guapes.

La roca és boníssima, la via és atlètica i força mantinguda. Les expansions estan en perfecte estat, però la majoria de pitons són força antics (alguns pitons que indica el Luichy no hi són). De totes formes, la via es protegeix bé. La segona tirada ens ha semblat massa llarga i hem preferit partir-la en dues.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Queralbs prenem la pista cap a Fontalba i deixem el cotxe al darrer revolt a l’esquerra abans de la esplanada del Coll de Fontalba, a la coordenada N 42º 22.050′ E 2º 09.506′ (enllaç a Google Maps).

Anem direcció sud-est, tot seguint el límit entre el bosc cremat i el bosc verd fins que arribem a un prat. Creuem el prat i seguim en direcció sud-est. Quan intuïm la paret, la voregem per la dreta, trobem una corda fixa per baixar un ressalt i acabem arribant a un coll. Baixem a l’esquerra per una feixa herbosa i de seguida arribem a peu de via.

Material

14 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #3

Retorn

Anem amunt i desfem el camí d’aproximació

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar