Inici ViesGironaRipollès Alicorn a Coll Roig

Alicorn a Coll Roig

per jordi.ceballos@gmail.com

La via de l’Alicorn va ser oberta l’any 1986 per Manolo Sabariego i Joan Fernández Brusi, amb la col·laboració de Santi Sanz. Es probablement la via més coneguda de Coll Roig, i destaca per unes magnífiques canaleres.

Fa uns anys la via era especialment temuda per la seva exposició, però recentment la van retroequipar afegint més expansions. Tot i així, el tram de les canaleres ens ha semblat força exigent, les assegurances no estan precisament a prop, però val a dir que era el primer cop que pujàvem per canaleres.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Gombrèn anem direcció al Santuari de Montgrony, i poc abans d’arribar al Santuari prenem una pista a l’esquerra (hi ha un cartell indicador) cap al refugi de Planelles. Un cop al refugi (àrea d’esbarjo), la pista fins a Coll Roig empitjora però amb un cotxe alt es passa bé. En pocs minuts arribem a Coll Roig, on aparquem a la esplanada de la coordenada N 42º 16.356′ E 2º 05.725′ (enllaç a Google Maps). Des del mateix aparcament surt un camí que inicialment fa una mica de baixada i ens porta en pocs minuts a les parets.

Material

12 cintes i friends fins al Camalot #1

Descens

Es pot baixar rapelant però hem preferit fer una tirada addicional amunt (fàcil), i després baixar per un agradable camí amb alguns trams equipats (uns 15 min).

Cordada

Carles Llovet, Sandra Serra i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar