Inici EscaladesGirona Alicorn a Coll Roig

Alicorn a Coll Roig

per admin

Alicorn és probablement la via més coneguda de Coll Roig, un sector amb un calcari excel·lent, que queda a prop de Gombrèn. Aquesta via destaca per unes curioses canaleres, i fa anys era una via especialment temuda per la seva exposició. Recentment la via es va restaurar i s’hi van afegir més expansions de les que hi havien inicialment. Tot i així, pujar les canaleres ens ha semblat força exigent, les assegurances no estan precisament a prop, però val a dir que era la primera vegada que pujàvem per canaleres amb el que no teníem gens de pràctica.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Gombrèn anem direcció al Santuari de Montgrony, i poc abans d’arribar al Santuari prenem una pista a l’esquerra (hi ha un cartell indicador) cap al refugi de Planelles. Un cop al refugi (àrea d’esbarjo), la pista fins a Coll Roig empitjora però amb un cotxe alt es passa bé. En pocs minuts arribem a Coll Roig, on aparquem a la esplanada de la coordenada N 42º 16.356′ E 2º 05.725′ (enllaç a Google Maps). Des del mateix aparcament surt un camí que inicialment fa una mica de baixada i ens porta en pocs minuts a les parets.

Material:  12 cintes i friends fins al Cam #1

Descens:  Es pot baixar rapelant però hem preferit fer una tirada addicional amunt (fàcil), i després baixar per un agradable camí amb alguns trams equipats (uns 15 min).

Cordada:  Carles Llovet, Sandra Serra i Jordi Ceballos

També et pot interessar