Inici ViesGironaRipollès La Xorrera a Cal Barricó

La Xorrera a Cal Barricó

per jordi.ceballos@gmail.com

La Xorrera va ser oberta l’any 2013 per Joaquim Hernando “Litri”, Josep Fonts “Iturri”, Sergi Martínez, Aleix Carretero i Marc Aral. Es troba a Cal Barricó, una zona molt tranquil·la del Ripollès, on podem gaudir d’un calcari espectacular. La Xorrera té una primera tirada clarament més exigent que la resta de via. Després d’aquesta primera tirada, la via va a cercar un esperó. Es una via força ràpida.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de Campdevànol anem direcció Ribes de Freser fins a la Planta Embotelladora d’Aigua de Ribes on fem un canvi de sentit, reculem uns 400 metres i sortim a la dreta. Aparquem molt a prop de la carretera, a la coordenada N 42º 16.178′ E 2º 09.543′ (enllaç a Google Maps).

Saltem una cadena i seguim la pista principal fins arribar a uns prats. Ignorem les marques vermelles i seguim pel prat fins trobar un corriol amb fites que ens portarà a la paret. El peu de via és fàcil d’identificar per les xorreres de la primera tirada.

Material

12 cintes i un friend petit per la primera tirada.

Descens

Podem rapelar per la pròpia via, però és més recomanable anar a l’esquerra seguint el cable i fer els 2 ràpels (20 + 60) de la via “Aigua i Tabac”

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Eskalades al Ripollès


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar